Library of Congress / StoryCorps

In de “Library of Congress” liggen heden ten dage zowat 144 miljoen stukken opgeborgen, en dat zijn niet alleen boeken, maar ook manuscripten, kaarten, films, partituren en audio-fragmenten.

StoryCorps” is een initiatief dat aan Amerikanen de mogelijkheid biedt hun levensverhaal op te nemen voor bewaring in het “American Folklife Center” van de “Library of Congress”. Meerdere malen ben ik al diep ontroerd geweest door de levensgeschiedenis van eenvoudige mensen die ondanks moeilijke omstandigheden er het beste van maken. Luister maar eens mee naar onderstaande audiofragmenten.

Showaye Selassie and Susan Greenfield

In het eerste fragment vertelt Showaye Selassie aan haar goede vriendin Susan Greenfield over haar mentaal zieke moeder en wat voor impact dat op haar leven heeft gehad en de twijfels die het nalaat. Maar ook over de liefde die blijft.

StoryCorps – A Paranoid Mom

Diane Tells His Name and Bonnie Buchanan

In het tweede en laatste fragment vertelt een Indiaanse moeder aan haar dochter hoe ze er pas op 37-jarige leeftijd achter kwam dat ze een adoptiekind was van haar blanke ouders. Het verhaal neemt wel een onverwachte wending.

StoryCorps – An Adopted Mom

Zijn deze geschiedenissen niet veel interessanter dan wat het dagelijks nieuws ons brengt?

2 thoughts on “Library of Congress / StoryCorps”

  1. Ik luister al jaren naar de StoryCorps interviews op NPR vrijdagmorgen op weg naar de ambassade. De interviews geven mij ook altijd een warm gevoel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *