Lounge & jazz on steroids

Thievery Corporation at 9.30 (1/3)Thievery Corporation at 9.30 (2/3)Thievery Corporation at 9.30 (3/3)

Toemetoch, nu heb ik waarschijnlijk al de twee beste concerten van het jaar gezien, en telkens heb ik mijn camera vergeten. Twee overigens zeer verschillende concerten.

Thievery Corporation” was mij aangekondigd als een groep die “lounge” speelt. Toen ik de 9.30-club verliet, kon ik slechts bedenken dat dit de halve waarheid was. Thievery Corporation speelt misschien wel “lounge” maar dan wel “lounge on steroids”. Overigens lang geleden dat ik nog zo’n overtuigende naakte bassist op de scene gezien heb! Wie goed kijkt vindt Astrid en een “klein beetje van mij” terug in twee van drie bovenstaande foto’s. Washingtonians zullen nog een paar andere Belgen herkennen!

Iiro Rantala” is een Finse pianist, die klassiek en jazz op magistrale wijze vermengt! Woorden komen tekort. Hij is een artiest die één wordt met zijn instrument. Hij speelt “jazz on steroids“. Iiro Rantala heeft overigens ooit de eerste prijs van het “Hoeilaart International Jazz Contest” gewonnen.

Hieronder  – voor de liefhebbers – een korte video, samengesteld uit fragmenten gevonden op de sociale media, die nog het best de sfeer benaderen van wat wij tijdens beide optredens hebben ervaren.

video
play-sharp-fill

Peter

3 thoughts on “Lounge & jazz on steroids”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *