Feb 13 11

Philly FMBO

door "Peter Van Acker"

Nieuwsgierig waarvoor “Philly FMBO” staat? Welnu, het is heel simpel, het betekent: “Philadelphia Froze My Butt Off”. Het was er begin februari zo koud dat mijn krakende vingers nu nog altijd liever afkortingen en acroniemen tikken dan de overeenkomstige langere uitdrukkingen. Toch ben ik niet te beroerd om toe te geven dat we “the City of Brotherly Love” reeds veel vroeger hadden moeten bezoeken. “Philly stole my heart.” Elke stad die graffiti-boefjes omschoolt tot ware muurkunstenaars, verdient slechts collectieve lof. “I love the mural arts program.” Elke binnenstad die drie Belgische bars telt waar het vertrouwde gerstenat rijkelijk en overvloedig vloeit, draagt alleen maar onze dronken goedkeuring weg. “Oh, Eulogy!” Elk stadscentrum waaruit als het ware de Amerikaanse natie is ontkiemd, roept alleen maar genegen appreciatie op. “The result of the Philadelphia Convention was the United States Constitution.

Omdat Philly inspireert heb ik speciaal voor alle vastgelegde indrukken een nieuwe galerij gecreëerd. “I call it the << Philly Slot Machine >>

Work that mouse, use the mouse wheel or alternatively use the arrows. Finally, IPAD owners can also swipe!” … en laat me weten of je het leuk vindt.

Peter

P. S. En voor de fijnproevers: “Philly Cheese Steak sucks.3 Responses to “Philly FMBO”

 1. Harold Says:

  Philly, one of our favorites too. Great place, some fine ice-cream bar too where we went with the kids. Don’t get lost in the suburbs, found a place that offers loans to … bail out your family/friends from prison!
  We regretted not going to Miami earlier! On your list to do? Or done?

 2. Peter Van Acker Says:

  Miami? Done!

 3. Bart Deelen Says:

  Philly is inderdaad tof. En de cheese steak ook! Maar ik ben geen fijnproever.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)