Feb 13 16

Schilderes-zangeres

door "Peter Van Acker"

Astrid Belliot - PersimmonAstrid Belliot - AjuinAstrid Belliot - Tomaat

In de poësis had ik een leraar Nederlands die dweepte met priester-dichter Guido Gezelle. Om een mij onbekende reden benadrukte hij steeds dat priester-dichter met een koppelteken wordt geschreven en niet aan elkaar. Welnu, naar analogie ken ik sinds kort een schilderes-zangeres, of als je dat liever hebt, een zangeres-schilderes. Geniet ervan en laat maar weten waar je voorkeur naar uitgaat!

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/KevinAndAstrid.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/Schilderes-zangeres.jpg” width=”450″ height=”277″]

Peter15 Responses to “Schilderes-zangeres”

 1. Frans Kenis Says:

  Mooi! Ik durf wedden dat ik weet voor wie jij kiest:)!

 2. Magda Belliot Says:

  hallo allemaal,

  hoe gaat het met jullie?
  prachtig, prachtig, prachtig zeg astrid
  jeee je bent echt goed.

  groetjes,
  magda, nyura en rouel

 3. Magda Belliot Says:

  ik zou niet weten wat ik moest kiezen, maar die schilderijen, geweldig. je vindt het vast niet erg als ik je uien vandaag gebruik voor in de bami, zo levensecht.

  groetjes

  magda

 4. Hilde De Groote Says:

  Amai, fantastisch !

 5. Majo Says:

  Nice 🙂 Maar nu meer uitleg ajb: is Kevin een schilder, of is Astrid beginnen schilderen?

 6. Maggie Says:

  Waaauuuuwww, in het spoor van Herman Brood, zingen en schilderen! Geweldig! En Peter, welke talenten hebt gij onlangs ontplooit (gemene grijns)?

 7. Martine Says:

  Gefeliciteerd, Astrid. Wat een talent! Astrid boven Guido G.

 8. Annemie Says:

  als ik de geweldige clip bekijk, denk ik eerder aan zangeres-schilderes, maar de prachtige groenten doen mij dan weer denken dat schilderes-zangeres best is…she is a real renaissance-woman or is she a woman-renaissance?
  Fantastische blog, Peter, ik geniet er echt van!

 9. Pascale en co Says:

  Nu moét ik toch echt wel een bericht nalaten op jullie blog…
  Prachtig Astrid ! En de schilderijen ook…
  Liefs van ons allen xxxx
  Pascale, Kris, Laurens en Zoë ( in Ecuador )

 10. Marjanne Sevenant Says:

  Ik wist niet dat Astrid er ook een stilleven op nahield… Stil of luid: prachtig is Astrid!

 11. Sabine Says:

  Astridje,

  kiekeboebelen! Ik heb mee geaplaudiseerd vanachter men peeceeke. En die schilderijtjes ook al zo goed.

  xx

 12. Tom Says:

  Mooie ingredienten Astrid, maar je weet wat mijn hart een slag sneller doet slaan…

 13. Peter Says:

  @ Maggie. Welke talenten ik recent heb ontplooid? Ik ben een live spelling checker geworden, want het voltooid deelwoord van ontplooien is … (nog gemenere grijns)

 14. Addy Beukema Says:

  Met weemoed voel ik de veranda in Kampala weer waar poëzie klonk en Astrids stem. Nu ook nog stil worden van een nieuw talent, het beeldende brengt je veelzijdigheid nog duidelijker naar voren. Dank, Astrid, dank Peter, voor deze blog!

 15. Robbie N. Says:

  Lieve Astrid (als ik zo vrij mag zijn),

  Tot voor een maand of zes wist ik niet van je bestaan. door een gelukkig toeval kreeg ik een link met Lobi Singi door gestuurd. Dit liedje raak mij. kan er een heel verhaal van maken maar dat is vrij zinloos. Ik ben helaas geen platenbons of heb zelf ook maar het eerste verstand van muziek of ook maar het minste idee van je ambities maar in mijn bescheiden mening moet jouw stem gehoord worden.
  Ik heb “sacrifice” gevonden en wat meer klassieke opnamen ( met matige geluidskwaliteit.)
  Is er een cd van je in omloop ergens?
  Ik zou graag meer muziek van je horen. Je schildert ook nog eens goed maar ik ben er van overtuigd dat je zang je echte kracht is.

  Met vriendelijke groet.

  Robbie

  PS Ik durf het bijna niet te zeggen….Voor iemand van jouw caliber belachelijk maar met Lobi Singi naar The voice oid……Je zou zonder twijfel het verdere veld ver achter je laten…………

Leave a Reply

(Picture beside your name?)