Apr 13 01

Afro-Cuban All Stars

door "Peter Van Acker"

Muziek als bindmiddel voor een goed gevoel tussen de mensen. De latino’s kunnen het. Ik wordt aangetrokken door de gloed van de dansvloer en de belofte van een later in te willigen begeerte. De “Afro-Cuban All Stars” beginnen langzaam, drijven het tempo en het enthousiasme langzaam op, om uiteindelijk iedereen aan het dansen te krijgen. Het beeldmateriaal is beperkt maar voldoende voor een impressie van een plezierige avond.

Je bent nooit te oud om te genieten. Zolang de salsa draait, het hoofd spint en de benen volgen, ben je jong als weleer. Alleen de spierpijn van de volgende dag bewijst het tegendeel. Ten dele!

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/Afro-CubanAllStars.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/Afro-CubanAllStars.jpg” width=”450″ height=”277″]

Peter7 Responses to “Afro-Cuban All Stars”

 1. Pascale en co Says:

  Ja, dat is ook écht wel mijn ding !
  Pascale

 2. Pascale en co Says:

  Nog een vervolg…
  Deze zomer in augustus ! DANSEN IN HET PARK ! in Saintmansbeerg !
  Gratis en ook de moeite om naartoe te gaan.
  Wie weet treffen we elkaar daar nog…
  Pascale

 3. Peter Van Acker Says:

  Ha, Pascale, we zullen ongeveer midden augustus terug zijn in België. Ik zal dan eens mijn “moves from Dakar”, geperfectionneerd in Paramaribo, bijgeschaafd in Harare, Hanoi en Kampala en afgewerkt in Washington DC komen demonstreren in Saintmansbeerg. Maak alvast plaats!

 4. Pascale en co Says:

  Dat komt goed uit want ‘ Dansen in het park ‘ gaat door in de 2e helft van augustus in het Azaleapark achter het dienstencentrum. Wij zijn al een aantal jaren vaste bezoekers. We houden plaatsen !

 5. Frank Says:

  ‘t I s geen salsa, maar son.

 6. Astrid Says:

  I tend to disagree with you Frank.

  From Wikipeda: “At present the traditional-style son is seldom heard, but has been assimilated into other genres and is present in them. Thus, other types of popular Cuban music and other Latin styles of music continue using the essential style of the son. Perhaps the most significant contribution of son is its influence on present day Latin music. Son specifically is considered to be the foundation on which salsa was created.”

  ‘t Is maar om te zeggen dat we op de bewuste avond waarschijnlijk meer salsa dan son hebben gehoord!

 7. Peter Van Acker Says:

  Afro-Cuban All Stars is a Cuban band led by Juan de Marcos González (formerly tres player for Sierra Maestra). Their music is a mix of all the styles of Cuban music, including bolero, chachachá, salsa, son montuno, timba, guajira, danzón, rumba and abakua.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)