Moerasdrift

“intussen… BLOG” gaat vreemd. Deze week bezetten drie broers en een vader – de familie Staes – de blog met vier gedichten uit hun eerste gezamenlijke en geniale bundel: “Moerasdrift” (alleen te verkrijgen bij de betere Belgische boekhandel, ttz de Groene Waterman in Antwerpen). Spaar uw lof en commentaar niet!

Moerasdrift

moe-ras-drift (de; m; meervoud moerasdriften)

1. gevoel dat iemand overkomt bij het naar buiten kijken (uit trein, vliegtuig…) en alles voorbij zien gaan zonder details te kunnen ontwaren 2. honger naar meer, roep om verduidelijking 3. toestand waarin iemand zonder vooropgesteld doel of bestemming zich laat meevoeren zonder angst te zinken

Guido, Filip, Jef, Pieter Staes





Zelf ook een gedicht op “intussen… BLOG” plaatsen? Ken geen vrees! Plaats ze hieronder als reactie, of zend ze in voor plaatsing als een afzonderlijk bericht.

Peter

7 thoughts on “Moerasdrift”

  1. Als objectieve lezer kreeg ik tranen in mijn ogen om 8uur ‘s ochtends aan mijn bureau.

  2. Jongelui! ff tussendoor vermelden dat Moerasdrift ook in het betere Mexicaanse restaurant te verkrijgen is, en dit in Las Margaritas, De Vrièrestraat 4, 2000 Antwerpen Zuid. (Tel: 03 226 74 40, woe – zon, 18 – 23u.) Bovendien krijg je er bij het bestellen van één Moerasdrift, ineens de beste margarita van België gratis bij! Bestellen per mail kan ook: staesbroer@gmail.com. Geen dank!

  3. Dit is wat ik naar Pieter stuurde na het lezen van Moerasdrift (ook te verkrijgen tegen een babysit-vriendendienst voor de twee liefste en mooiste kindjes ter wereld, in Boracay weliswaar):

    Nu heb ik het gevoel dat ik jullie alle-3 (4 met Guido erbij) wat beter ken – en met welke rare hersenspinsels jullie worstelen 😉

    Heel tof die Moerasdrift, ik heb elke avond van 4 gedichten genoten, en bij de laatste kon ik direct raden wie ze geschreven hadden. Ieder zijn eigen stijl, maar toch allemaal Staesen.

    Bedankt!

  4. Wat leuk dat je dit post Peter! Het is een bundel met prachtige gedichten…heb het in 1 ruk uitgelezen.

  5. Opgestaan met een zware kop, vier gedichten gelezen en nog steeds een zware kop maar nu weet ik tenminste dat het een mooie dag gaat worden. Prachtig, en bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *