Nov 13 20

Lang leve de TV

door "Peter Van Acker"

Lang leve de TVKen je deze nog : “Joske Vermeulen, Trammezandlei 122, Schoten”? Als je je hart nog eens wil ophalen aan dergelijke fragmenten uit onze recente televisiegeschiedenis; kan je terecht bij “Lang leve de TV”: een overzichtstentoonstelling van 60  jaar openbare omroep in de Sint-Pietersabdij in Gent.

Er zijn twee programma’s die ik wel echt niet heb gezien (of niet hebben willen zien) van de tijd toen de televisie nog volksverheffend moest zijn. Die programma’s waren “Kunstzaken” en “Coda”. Kunstzaken, met Regine Clauwaert, was de ideale plaspauze voor het halfelf journaal en Coda het signaal dat de tv nu echt wel uit kon, tenzij je al rijmelend naar bed wou!

Herinner jij je ook nog van die volksverheffende programma’s?

Peter2 Responses to “Lang leve de TV”

  1. Dirk Van Damme Says:

    Maar dat zijt gij Peter daar aan de telefoon!

  2. Frans Kenis Says:

    volksverheffend waren zeker ook “hier spreekt men nederlands” en “even geduld”

Leave a Reply

(Picture beside your name?)