Jul 14 30

Beirut

door "Peter Van Acker"

We zullen eens beginnen waar we zijn geëindigd: met Gent Jazz! Op dit festival hebben we een onwaarschijnlijk goed concert meegemaakt van Ibrahim Maalouf: trompettist van Libanese afkomst maar thans wonend in Frankrijk.

De kracht van de ware artiest is dat hij of zij een traumatische ervaring kan omzetten tot kunst. Ibrahim Maalouf combineert in onderstaande video de herinnering aan een bominslag in Beirut met zijn toen ontluikende appreciatie voor hard-rock muziek. In zijn geheel eigen stijl laat hij op meesterlijke wijze de stilte voor de storm ontaarden in de gruwel van een gewelddadig conflict.

Kon het Israëlisch-Palestijns conflict zich ook maar tot kunst verheffen?

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/Ibrahim_Maalouf_-_Beirut_Official_Music_Video.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/GentJazz1.jpg” width=”450″ height=”277″]

Peter3 Responses to “Beirut”

 1. Astrid Says:

  Prachtige muziek

 2. Mia Fermon Says:

  speechless

 3. Melanie Says:

  Schitterend.
  Maalouf hebben we helaas gemist wegens nog op vakantie, maar enkele dagen later was, van een heel andere orde, Agnes Obel ook zeer de moeite in Gent. Van genoten, van de stad ook trouwens. Idem dito voor mijn voornaam-genote de Biasio, die was ook al ook in Gent, maar wij zagen haar gisterenavond in Rivierenhof in Antwerpen (en maanden geleden ook al eens in Sint-Truiden). Wat een weldadig aanbod deze zomer. Groeten en over anderhalve week komen mijn reacties voortaan uit Washington.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)