Aug 14 31

Lake Street Dive

door "Peter Van Acker"

Heb je dat ook wel eens dat je een nummertje wel honderdmaal beluistert en je er schijnbaar geen genoeg van krijgt? “Rich Girl” van “Lake Street Dive” (LSD?) pleziert me tijdens mijn dagelijkse pendel, in bed, tijdens de pauze op het werk en in de rij bij de bakker. Het is een cover van “Hall & Oates” uit 1977, maar klinkt bijzonder fris en hedendaags.

Het is de vreemde mix van de sfeer van het repetitiekot, de verzorgde beelden, het professionalisme van de bandleden, en de kracht van de zang die “Rich Girl” bijzonder aantrekkelijk maakt en het bloed voorwaarts stuwt. Op sommige momenten overstijgt de zangeres zichzelf: een pauw die haar schittertende tooi laat zien! Een pareltje, en ik hoop dat jij er even intens kan van genieten.

Welk lied heeft jouw hart recent beroerd?

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/Lake_Street_Dive_-_Rich_Girl_Live_Pickathon_2013.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/LakeStreetDive-RichGirl.jpg” width=”450″ height=”277″]

Peter10 Responses to “Lake Street Dive”

 1. Astrid Says:

  Heerlijke song. Je wordt er blij van.

 2. Ilke Says:

  Bedankt voor de introduktie! Goede song om de 1ste schooldag van de kids mee te starten 😉

 3. Thierry Says:

  Ik wijk even af: heb ooit een quiz verloren omdat ik LSD verlengde tot lysergeenzuurdiethylamide. Volgens de quizmaster moest het Long Slow Distance zijn. Blijkbaar zijn er nog andere mogelijkheden.

 4. Majo Says:

  LOVE IT!

 5. Katrien S Says:

 6. Mia Fermon Says:

  prima stem en drive, knap gedaan !
  terwijl ik nog steeds fanatiek naar ibrahim malouf luister …

 7. Paul van Gool Says:

  Ik hoorde Jolene van Dolly Parton onlangs op de radio. Die song beroert mijn hart altijd wel weer.

 8. Mia Fermon Says:

  ik vind jolene van the white stripes geweldig !

 9. Mia Fermon Says:

  en dank u wel om dat heerlijke stukje ibrahim malouf erbij te plakken … genieten !!

 10. André Says:

  Inderdaad mooie zang en muziek!
  Onlangs was ik ferm onder de indruk van “Al di Miseria”.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)