3 tiny facts about NY

Freedom TowerCable CarFranklin D Roosevelt Four Freedoms Park

De torens van het “World Trade Center” zijn niet meer. In de plaats is nu de “Freedom Tower” gekomen. Die is zo’n 400 voet hoger dan de oorspronkelijke torens. De “Freedom Tower” is niet de hoogste toren ter wereld, maar meet wel precies 1776 voet (ongeveer 541 meter), en dat is geen toeval, want het is een duidelijke referentie naar de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten.

Op de hoek van ”3rd avenue” en “60th street” kan je de kabelbaan nemen naar “Roosevelt Island” – een eilandje in de “East River” – met een gezellig parkje op de tip dat volledig gewijd is aan de voormalige president van de Verenigde Staten. Op de achterzijde van het monument voor Roosevelt staan de vier vrijheden die hij belangrijk achtte: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijheid van nood, en vrijheid van angst. Vanuit het park heb je een schitterend uitzicht op het complex van de Verenigde Naties en de skyline van midden-Manhattan.

Het verhaal gaat de ronde dat een vroegere baas van Pepsi Cola een appartement in midden-Manhattan wou kopen maar dat dit zou geweigerd zijn door de aldaar wonende “upper class” uit die tijd. Die vonden een frisdrankenfabrikant in hun midden toch maar niks! Uit wraak zou de fabrikant het logo van Pepsi Cola aan de andere kant van de rivier hebben laten plaatsen als een continu oogzeer voor de inwoners aan de overzijde.

Ed Koch Queensboro BridgeMidtown Manhattan East SidePepsi Cola

Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *