In the news

Na 4 jaar Oeganda herken je in de pers al eens andere mensen dan het normale rijtje aan hoogwaardigheidsbekleders, diplomaten, artiesten en sportfiguren.

gambaMildred Gamba is de trainer van onze zoon Etienne. Zij traint Etienne in het hardlopen. Apetrots kwam ze ons melden dat ze op de “University Games” alhier twee medailles had gewonnen: één voor 100 meter hardlopen en één voor verspringen. Ook op de 200 meter hardlopen had ze gewonnen maar haar medaille had ze door de organisatoren om een voor mij onduidelijke reden moeten afstaan aan de tweede. Hopende op een nieuwe vrouwelijke en Oegandese versie van Hussein Bolt, hebben we haar alvast haar handtekening laten zetten boven haar foto in de krant.

elisabeth“The Fashion Police” zijn waarschijnlijk de meest bekeken pagina’s in de “Sunday Magazine”. Hier krijgen mensen ongevraagd en waarschijnlijk ook ongewild een score en een korte beoordeling over de klederdracht waarmee ze in het openbaar zijn verschenen. Groot was onze verrassing toen we de moeder van één van Etienne’s vrienden met een score 8 zagen weglopen. Dit is bijzonder hoog want normaal krijg je alleen maar lage scores te zien met bijhorende laatdunkende opmerkingen.

Population GrowthDe cartoons in de kranten zijn van wisselende kwaliteit, maar soms kom je er een leuke tegen. De cartoonist van het derde bijgevoegd plaatje liet zich inpireren door de stelling van Professor Kamuntu dat de hoge bevolkingsgroei in Oeganda te wijten is aan het tekort aan electriciteit. Iets wat men in Suriname trouwens ook beweerde tijdens de periode van avondklok in de jaren tachtig.

 

Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *