Ben jij slimmer dan een chimpansee?

Beantwoord eerst de drie onderstaande vragen en bekijk daarna het filmpje. Ik ben vooral benieuwd naar je persoonlijke commentaar. En welke bedenkingen knoop je daar aan vast met betrekking tot humanitaire hulp en ontwikkelingshulp?

Hoe evolueerde het aantal doden als gevolg van natuurrampen over de laatste 100 jaar?

View Results

Loading ... Loading ...

Hoeveel jaar hebben vrouwen die thans 30 zijn in school doorgebracht? (tip: mannen = 8 jaar)

View Results

Loading ... Loading ...

Het percentage mensen die in extreme armoede leven is over de laatste 20 jaar:

View Results

Loading ... Loading ...

Heb jij het beter gedaan dan een chimpansee? Bekijk nu het antwoord!

video
play-sharp-fill

Peter

7 thoughts on “Ben jij slimmer dan een chimpansee?”

  1. Ik ben onder de indruk van deze 20min-presentatie. Ik zal de 4 vuistregels niet vergeten en mijn best doen om ze juist toe te passen.
    11-11-11, Broederlijk Delen en Vredes Eilanden zullen minder tevreden zijn nu onze perceptie werd bijgestuurd.

  2. Mijn intuïtie werkt gelukkig nog goed. Maar ik neem zijn vuistregels zeker mee in de volgende discussie over alles dat verkeerd loopt. Mooie TED talk.

  3. Lang leve de chimpansee. En logica is nochtans een aangeboren eigenschap. Aan welke afwijkende proef moeten we volgens de laatste mode nu ook weer voldoen ? Ah ja, flexplek en cleandisk enz.

  4. Ik knoop hier niets aan vast, want dit is zo mogelijk nog lager dan CNN of Fox News. Niets persoonlijks, maar gewoon al het gegeven dat je die drie vragen durft te koppelen aan antwoorden van chimpanzees, getuigt van veel zelfgenoegzaamheid, zin om de hofnar te spelen, en een schrijnend gebrek aan realiteitszin. Er VEEL te ver over. Geestig – en goed in de categorie ‘comedy’. Maar tot daar.

  5. @ Peter. Ik durf me, laat op de avond, wel eens laten gaan. Maar dit is entertainment! Ik kan je alvast zeggen dat er in 2014 misschien wel minder doden wegens natuurrampen waren, maar waarschijnlijk meer natuurrampen, en dat er ook 400.000 doden waren die aan Global Warming (dus antropogene climate change) te wijten waren. En dit is wel geestig om zien, maar om zulke onderwerpen even te gebruiken voor een statistisch spelletje, vind ik grof. Mijn haren gaan gewoon rechtop staan bij iemand die zegt dat alles goed gaat. Maar het was wel heel vermakelijk, en en passant hebben we elkaar nog eens getext. Benieuwd naar meer:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *