Myanmar traffic

Myanmar trafficWat moet het toch heerlijk zijn om absolute macht te hebben. In 1970 besliste Generaal Ne Win van de een op de andere dag de rijrichting in Myanmar te veranderen. Voortaan zou er rechts gereden worden. Er zijn twee theorieën over wat er aan de basis ligt van deze beslissing. Volgens de eerste zou de astroloog van de vrouw van de generaal gezegd hebben dat het land beter af zou zijn met rechts rijdend verkeer. Volgens de tweede theorie zou de generaal een droom hebben gehad dat het land van richting moest veranderen. Dit zegt natuurlijk ook iets over het interpretatieve vermogen van de generaal.

Een eigenaardige consequentie van die beslissing is dan ook dat je bij de oprijden van de enige echte autostrade die het land rijk is, eerder het gevoel hebt dat je op een afrit bent dan op een oprit. Eenmaal de autostrade bereikt, dien je een bocht van 180° te maken om de weg te vervolgen. Curieus!

En verder hebben de vrachtwagenbestuurders waarschijnlijk de gewoonte uit het tijdperk van links verkeer bewaard om de bestuurders achter hun een inhaalmogelijkheid te signaleren via de linker-richtingaanwijzer i.p.v. – zoals bij ons – via de rechter-richtingaanwijzer. En ook het gevaar van tegenliggend verkeer wordt omgekeerd aangeduid. Niet alleen curieus maar vooral gevaarlijk voor buitenlanders op het Birmaanse wegdek.

Toch zijn ook heden ten dage de despotische trekjes van de autoriteiten nog niet helemaal verdwenen. In de hoofdstad Yangon zijn bromfietsen verboden. Een verbod dat uiteraard in de eerste plaats de armere lagen van de bevolking treft. Vrije doorgang voor de rijkere autobestuurders is wat telt!

Peter

One thought on “Myanmar traffic”

  1. je moet absoluut eens naar Rwanda gaan om nog een hele reeks van dergelijke verhalen van “absolute” beslissingen en de gevolgen ervan voor de armere bevolkingsgroepen te verzamelen.
    groetjes,
    Frans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *