Tafelen in Valletta

Een bezoek aan Malta is een ware aanrader. Vele boeken daarbij een verblijf in een resort buiten de hoofdstad Valletta en dat is m.i. een vergissing. Beter gebruik je de hoofdstad als uitvalsbasis voor tripjes naar de rest van het eiland. Valletta zelf heeft trouwens zoveel te bieden dat je die uitstapjes best beperkt. Wij hebben in de hoofdstad ook voortreffelijk getafeld. Hierbij onze top drie:

1. Trabuxu Bistro, South Street 8/9

Peter at Trabuxu Bistro

Trabuxu is een sfeervolle bistro met petroleumkaarsjes  op tafel. Ik zal deze resto niet licht vergeten aangezien ik er de menukaart in brand stak terwijl de gastvrouw onze wensen opnam. Heeft niet iedereen recht op zijn Mr. Bean moment?

Voor Trabaxu reserveer je best op voorhand, want het restaurant is niet groot en zit altijd vol. Hier heb ik het beste voorgerecht verorberd tijdens ons kort eilandbezoek: een salade met een lokale pittige blauwe romige kaas die wegsmolt op je tong. Mijn eega had kokkels als starter waarvan ik er ook nog eens de helft heb verorberd. Glimlach

2. Legligin, corner Old Bakery Street & St Lucy’s Street

Legligin

Legliglin bezoek je best op zondag. De meeste goede restaurants in Valletta zijn immers op die dag gesloten. Legligin is een sensatie. Het restaurant kent niet echt een menu. In de plaats krijg je een continue toestroom van kleine hapjes, een beetje zoals in een Tapas bar.

Legligin heeft tevens een uitgelezen selectie aan lokale en internationale wijnen. Ik heb me laten verrassen door een lokale Chiraz. In tegenstelling tot wat ik verwachtte was dit een zeer fruitige wijn met een aangename afdronk. De halve fles die ik nam was veel te klein.

 

3. Rampila, St. Johns Cavalier

Astrid at Rampila

Rampila heeft een bijzondere setting. Het restaurant is gevestigd in een lange tunnel van de stadsomwalling en het terras ligt op een uitstulping van de vestigingswal. Je waant je een hospitaalridder op de uitkijk voor mogelijk gevaar.

Hier heb ik succulente lamskoteletjes gegeten. “The best ever”. Een ware sensatie voor de tong. Het dranktekort van de vorige avond indachtig nam ik nu een volledige fles van dezelfde schitterende wijn. Lichtjes beschonken schreed ik huiswaarts. Mijn eega aanhoorde mijn verwarde theorieën, gerijpt in alcohol.

Peter

3 thoughts on “Tafelen in Valletta”

  1. een bestemming die ik nog nooit in overweging heb genomen, maar vanaf nu genoteerd !

  2. Een blog zoals ik u ken : liederlijk, Bourgondisch…
    En dan nog eens gerijpt in alcohol en een menukaart in de fik.
    Wat binnen 30 jaar als daar een seniele senior in de bips van de dienster knijpt ?
    Hoe dan ook, moest ik ooit in Malta verzeild geraken , I’ll be there !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *