Bernie Sanders

Eindelijk nog eens een presidentskandidaat in de VS naar mijn hart! Is dit een voorbode van wat ons te wachten staat? Ik wil ook nog wel eens stemmen op een politieker die geen blad voor de mond neemt, die toch genuanceerd blijft maar zegt waar het op staat, die zich niet laat afleiden door bijzaken en die niet in eerste instantie een levenslange carrière in de politiek nastreeft. Veel meer dan Obama blaast Bernie Sanders een nieuwe wind aan de linkerzijde van de Amerikaanse politiek. En ook in de Britse politiek krijgt links met Jeremy Corbyn een nieuw elan. Zijn dit voortekenen van een alternatief voor het neoliberalisme dat men ons al jarenlang opsolfert als de enige weg voor vooruitgang. Een weg die alleen de elite bevoordeelt en de rest eeuwig laat dromen van een uitweg uit een ongelijke wereld. Een uitweg die uiteraard niet bestaat.

video
play-sharp-fill

Peter

7 thoughts on “Bernie Sanders”

  1. LIKE!!!! Maar die stomme Amerikanen zullen, misleid door hun ultra-rechtse media, dit keer wel een door Israel gefinancierde, republikeinse idioot kiezen.

  2. akkoord dat mr sanders de meest progressieve kandidaat is ( is jammer genoeg niet moeilijk binnen dit toch wel zeer rechts klimaat in vs nu), maar toen barak obama opkwam en uiteindelijk ook verkozen werd was hij zeker ook progressief en de hoop van vele goeddenkende mensen ( ook buiten vs). wanneer we zijn palmares nu bekijken kunnen we slechts vaststellen dat van de vele verwachtingen die er 7 jaar terug leefden er bitter weinig ingelost werden – voor alle duidelijkheid, dit is niet enkel zijn fout – het systeem in de vs laat denk ik geen progressieve realisaties toe. sanders als presidentskandidaat voor de democraten = landslide overwinning voor de republikeinen, jammer genoeg.

  3. Er bestaat geen ‘men’ die ons met het neoliberalisme opsolfert. Er bestaat wel een linkerzijde die zich heeft aangepast aan een werkende klasse die op de beurs speculeert, die verloren loopt in een ‘politiek correct’-gedachtengoed, die haar progressieve idealen aan de kant heeft geschoven terwille van een vers kiezerspubliek bestaande uit nieuwe Belgen, die net als alle andere politici lange termijn doelstellingen uit de weg gaat uit angst om niet herverkozen te worden. M.a.w., het neoliberalisme haalt haar voordeel uit een inspiratieloze linkerzijde. En hopelijk staan er geïnspireerde politici op die opnieuw ‘progressief’ durven zijn. Vooral de linkerzijde heeft daar nood aan.

  4. Mijn beste vriend van Gool, op basis van uw uitspraken kunt u best naar het caliphaat verhuizen.

  5. @ Thor. Neoliberalisme is wel de keuze van veel regeringen in Europa, hierin gesteund door menig instelling zoals de ECB, het IMF en de diverse nationale banken. ‘Men’ lijkt me wel dus wel op zijn plaats. Ik ben het verder wel eens met jou dat links soms moeilijke thema’s uit de weg gegaan is om louter electorale redenen. Denk aan Tobback en zijn uitlatingen over de klimaatverandering die op korte termijn geen electorale winst zouden opleveren.

  6. @ Peter. de ‘men’ noemt men ‘kiezers’, zij kiezen voor Trump als president, ongetwijfeld krijgt hij ook de titel van ‘neoliberaal’.
    Waarom Bernie Sanders het niet heeft gehaald, houdt mij bezig. Ik zou graag geloven dat hij het volgende keer haalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *