Dec 15 05

Vosdag

door "Peter Van Acker"

Luc De Vos heeft in Gent indruk gemaakt tijdens zijn ondermaans bestaan. Op de 52ste minuut zingen de supporters van KAA Gent tijdens elke thuismatch “Mia”, als een ode aan de te vroeg gestorven zanger. Hij werd amper 52.

Afgelopen zondag, 29 november, was het precies een jaar geleden dat hij zijn geliefde thuisstad met falende organen voorgoed verliet. En ook dit werd gevierd in de Vooruit, met aandacht voor zijn culinaire voorkeuren en zijn literaire en muzikale kwaliteiten. Het was Vosdag in Gent. Het literair programma kon me evenwel niet boeien. Ja, er waren een paar leuke kortverhalen, maar de beschouwingen over het leven en het literair talent van Luc De Vos was niet meer dan wat geneuzel van intimi. De man werd zowaar vergeleken, godbetert, met Reve en Carmiggelt. Kijk, postuum eren mag, maar overdrijven doet niemand goed, en in de eerste plaats Luc de Vos zelf niet.  Nee, geef me dan maar de muzikale intermezzo’s die de literaire blokken aan elkaar schakelden. Daar heb ik van genoten!

Kijk maar even mee naar de unieke bewerking van het Gorky nummer: “Geef al je geld aan de arme kinderen”. Daar zou Vosje stil bij gebleven zijn!4 Responses to “Vosdag”

 1. Mia Says:

  prachtig !

 2. Lotty Says:

  Goedemorgen. Luc de Vos ken ik niet maar deze zang is prachtig. Dank.

 3. Thor Says:

  Ik ben geen uitgesproken fan van Luc De Vos, maar die vocale bewerking is ronduit prachtig!

 4. Majo Says:

  Nice!

Leave a Reply

(Picture beside your name?)