Dec 15 19

Verrassend

door "Peter Van Acker"

Wist je dat Einstein en koningin Elisabeth (de rode koningin) beide vioolspelers waren? En dat ze op het hof, weliswaar in kwartet, samen met elkaar gemusiceerd hebben? En dat ze nadien met elkaar levenslang gecorrespondeerd hebben?  De passie voor muziek liet een innige band tussen beiden toe.

Met ouder worden ontdek ik nieuwe muziek op steeds vreemdere manieren. Laatst in ‘De Afspraak’, op Canvas met Bart Schols, was er een kort hiphop fragment van Tourist LeMC. Nog nooit van gehoord, maar ik was onmiddellijk verkocht. Dit is genietbare hiphop van Vlaamse bodem. Luister maar even mee!

Tourist LeMC – Koning Liefde

Bij mijn vader in het rusthuis hoorde ik dan weer een beklijvend blues nummer: doorleefd en doorrookt, zoals echte blues hoort te zijn, maar mij evenwel onbekend. Gelukkig bracht “Shazam” raad. “Pablo’s blues” is van een Belgische-Nederlandse formatie die voornamelijk lounge muziek brengt. Sindsdien ben ik dan ook een onvoorwaardelijke liefhebber van “Gare du Nord”. Ik probeer zo vlug mogelijk een concert van deze groep mee te pikken.

Gare du Nord – Pablo’s Blues

Heb jij ook recent muziek ontdekt op een onverwachte plek? Laat het gerust weten.

PeterLeave a Reply

(Picture beside your name?)