Ethiopië

Ethiopië is een arm land. Dat blijkt uit de cijfers. In 2006 bedroeg het inkomen per hoofd 170 dollar. Dat is iets minder dan een halve dollar per dag voor elke inwoner. Vergelijk dat met de 105 dollar die elke Belg gemiddeld per dag verdiende in 2006, en dan kan je je al een goed beeld vormen over de graad van armoede in Ethiopië. Maar cijfers hebben iets koud en kunnen gemakkelijk terzijde geschoven worden.

Wat zich evenwel minder vlug laat verdringen, zijn de beelden die je opvangt als je door het land reist. Honderden, zoniet duizenden mensen die zich blootvoets verplaatsen en zware lasten op de rug versjouwen, en vaak in een klederdracht die weliswaar Arabisch aandoet, maar eigenlijk niet meer dan lompen zijn. En ‘s avonds alles in het donker op een spaarzame olielamp na.

Toch is Ethiopië ook een mooi land – met prachtige plaatsen zoals Harar, Bahir Dar, Gondor en La Libela – dat evenwel nog het meest verrast door de vriendelijkheid en de charme van haar inwoners.

Hieronder enkele plaatjes van Bahir Dar en omgeving!

Bahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & GondorBahir Dar & Gondor

Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *