Gentse straatkunst

Bué the Warrior is een bekende Gentse graffiti-artiest die thans muurschilderingen over heel de wereld maakt. Zijn vrolijke figuurtjes verblijden talloze grijze muren op deze aardkloot.

Bué the Warrior won in de zomer van 2015 de cultuurprijs van de stad Gent en als dank schonk hij onze fiere stede drie muurschilderingen. Eén werk maakte hij zelf in de Edmond Van Hoorebekestraat in Ledeberg, ter hoogte van de Colruyt.

Hij haalde bovendien drie gerenommeerde Mexicaanse straatartiesten naar Gent. Itzel Najera Luna werkte mee aan het werk aan de Colruyt. De andere twee, Jesus Benitez en Smithe Papas toverden dan weer een paar blinde muren aan de Kattenberg en de Victor Hortastraat om tot een visueel spektakel.

Gentse Straatkunst Route

Hierboven heb ik een Gentse fietsroute uitgestippeld van 10 km die je alvast langs de drie muurschilderingen brengt. Om het nog wat aantrekkelijker te maken heb ik er drie andere bezienswaardigheden aan toegevoegd. Vertrek- en eindpunt is het Sint-Pietersstation. Wie de route succesvol aflegt, krijgt een gratis druppel aan de Van Monckhovenstraat!

Je kan natuurlijk ook al een voorproefje nemen door eens op de foto’s in onderstaande mozaïek te klikken.

Victor Hortastraat - Jesus Benitez - Naakte vrouw
Kattenberg - Smithe Papas - namelessJan Palfijnstraat - 3 Polen - Hommage aan Jean CocteauE3-plein - De grote AVL-man
Van Hoorebekestraat - Bué the Warrior & Itzel Najera Luna - Mexicaanse dodendansStadshal - Michaël Borremans - De MaagdVan Hoorebekestraat - Bué the Warrior & Itzel Najera Luna - Mexicaanse dodendans

Peter

4 thoughts on “Gentse straatkunst”

  1. Dag Peter,

    Een gezond en gelukkig 2016 voor u en uw familie gewenst van ganser harte !

    Beste groetjes en bedankt voor uw blogs,
    En een goed weekend nog 😉

    Rudy

  2. He die Peter,
    Mocht ik ooit nog eens in Gent belanden zal ik graag je fietsroute afleggen :). Het allerbeste voor 2016, ook voor Astrid en zoonlief natuurlijk!
    Blogse!
    Brasa, Maggie

  3. Zalig wie in 2016 het vredeslicht aanhoudt.
    Een vredevol nieuwjaar Peter.
    Dankjewel voor je gedreven burgerschap en de culturele bagage.
    Genegen groetjes
    Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *