Love Letta to de Worl’

we truly areEen tattoo is niet aan mij besteed. Toch sta ik sympathiek tegenover onderstaand Amerikaans initiatief.

“Love Letta to de Worl’” is een gedicht van Frank X Walker. Het is een ode aan onze planeet. Het leuke is dat er nu een project loopt waarbij mensen delen van versregels van dit gedicht op hun lichaam laten tatoeëren. Op de website van “Love Letter to the World” kan je elk deel van een versregel aanklikken en krijg je een suggestie voor een bijhorend patroon. Dat kan je vervolgens afdrukken en naar je favoriete “tattoo parlour” brengen voor vereeuwiging op je lichaam!

Leuk is dat het gedicht ook in steeds meer talen vertaald wordt. Er bestaat nu een Nederlandse versie in een vertaling van Laurent De Maertelaer en Ann Catteeuw. Luister je even mee?

Liefdesbrief aan de Wereld

Mooi hé. Bekijk de vertaling hier.

Mijn vraag: zou jij een tattoo overwegen of ben je eerder, zoals ik, van de oude stempel en doe je daar lever niet aan mee?

Peter

3 thoughts on “Love Letta to de Worl’”

  1. ik vind het soms wel mooi en ik zou zelf geen bezwaar hebben tegen een klein ornamentje. maar ‘t is geen sterke drang en bijgevolg heb ik er geen. ik heb wel een afspraak met mijn dochter dat we er in de nabije toekomst samen eentje laten zetten, maar we zijn er nog niet helemaal uit wat. misschien zorgt bovenstaande voor inspiratie 🙂

  2. en wat een prachtig verhaal over laurent en tom
    en wat een mooie vertaling van het gedicht
    ik ben alvast een kijkje gaan nemen op de website
    <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *