Humanitaire hulp voor Jordanië

Koningin Mathilde en Minister De Croo waren in Jordanië om humanitaire projecten gefinancierd door België te bezoeken. Deze financieringen werden voorbereid door de Humanitaire Dienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit is precies het werk dat ik samen met een heel team doe: een beetje perspectief bieden aan mensen in nood zodat ze hun menselijke waardigheid kunnen behouden en aan kinderen van vluchtelingen zodat hun kinderjaren geen verloren jaren zijn.

video
play-sharp-fill

In het filmpje wordt heel terecht verwezen naar het gebruik van cash als middel om steun te verlenen aan vluchtelingen. Het is minder betuttelend dan goederen verschaffen en heeft de potentie om een lokale economische dynamiek te creëren of te versterken.

Peter

3 thoughts on “Humanitaire hulp voor Jordanië”

  1. Mooi werk Peter! Heel mooi! Maar als je De Croo bezig hoort, dan zou je denken dat hij het warm water heeft uitgevonden. Wij weten toch al heel lang dat je de sukkelaar geen visje moet geven, maar wel een visje moet leren vangen. Dat je daarvoor over de nodige financiële middelen moet beschikken en dat onderwijs en opvoeding heel belangrijk zijn, ook op het niveau van de basisschool, is vanzelfsprekend. En zeg eens Peter, is dat werkelijk extra geld of is dat een deel van nooit bestede fondsen van de normale Ontwikkelingssamenwerking? André.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *