City Trip

Baltas Dromen zijn krachtig maar hebben, althans bij mij, nog nooit aanleiding gegeven tot het bouwen van een stad (op een klein torentje na).

Bij groothertog Gediminas (1316-1344) is het evenwel anders verlopen. Hij zou in de heilige bossen van Sventaragis in slaap zijn gevallen na een hele dag jagen. In een droom zou een reusachtige ijzeren wolf aan hem zijn verschenen, terwijl tegelijkertijd de bossen zich vulden met het gehuil van honderden wolven.

De volgende dag vroeg Gediminas aan een priester wat zijn droom betekende. Die antwoordde hem dat de boodschap was bestemd voor de heerser van de streek. De ijzeren wolf stond symbool voor een kasteel en een stad die Gediminas op de plaats van de droom moest gaan bouwen. Die stad zou de hoofdstad worden. En de macht van de stad en de daden van de heersers zouden over de wereld weergalmen.

Over welke Baltische stad hebben wij het?

View Results

Loading ... Loading ...

Hieronder meer foto’s van onze City Trip. Enjoy!

VILNIUS - Baltas (wit bier) VILNIUS - GrafittiILNIUS - KlokketorenVILNIUS - KathedraalVILNIUS - Kathedraal en klokketorenVILNIUS - StraatwijzerVILNIUS - Sint KazimirrkerkVILNIUS - Sint KazimirrkerkVILNIUS - Eén van de vijfenzestig kerkenVILNIUS - Modern ArtVILNIUS - Gotisch ensembleVILNIUS - Stad van bescheiden heuvelsVILNIUS - de Barmhartige Moeder GodsVILNIUS - LuchtballonVILNIUS - Sloten van eeuwige trouwTRAKAI - EilandkasteelTRAKAI - KaraïtenhuisTRAKAI - KaraïtenVILNIUS - Frank Zappa monumentVILNIUS - Belgische AmbassadeVILNIUS - UniversiteitVILNIUS - AstridVILNIUS - Het lagere kasteelVILNIUS - Groothertog Gediminas

Peter

3 thoughts on “City Trip”

  1. Aan de prachtige foto’s te zien zijn jullie in Vilnius geweest en aan dat glas Baltas te zien en jouw uitdrukking erbij was ‘t daar niet slecht.
    Ik kijk al uit naar foto’s van jullie citytrip naar Washington.
    Hartelijke groetjes,
    Frans

  2. Geen idee welke stad dat is, maar Washington is het zeker niet! Zijn jullie verdwaald?

  3. Waauw! Prachtige foto’s!
    En zoals Frans ook al zei: we wachten vol ongeduld op foto’s vanuit Washington!!!!
    Vele groetjes aan Astrid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *