- intussen… BLOG - http://www.intussen.info/wordpress -

Kurkdroog

Ik weet het niet hoor! Het is natuurlijk altijd moeilijk om jezelf – met de kennis van nu – te verplaatsen naar je tienerjaren. Wat wist je op die leeftijd en wat wist je niet? Toch heb ik het gevoel dat ik het beter zou gedaan hebben dan de kinderen in onderstaand videofragment. Kijk maar eens mee, je zal verbaasd zijn.

Een van de redenen waarom ik het beter zou gedaan heb, is dat televisie tijdens mijn jeugdjaren zowat het enige medium was dat mijn kijk op de wereld verbreedde.  Alleen bepaalde ik niet naar wat er gekeken werd, dat deed mijn vader, althans voor het blok tussen zeven en pakweg halfnegen ‘s avonds. Bij ons werd er dan steevast gekeken naar het nieuws van de BRT, de RTB, Nederland 1 of TF1. En als het wat tegenzat naar een combinatie van al die journaals.  Er was geen PC, tablet, of smartphone waarmee ik me kon terugtrekken tot wat ik op dat moment belangrijk vond.

Zit er dan toch iets goed in een gebrek aan keuze? Of in ouderlijk dictaat dat niet kan betwist worden?   

Peter

12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Kurkdroog"

#1 Comment By Paul van Gool On January 21, 2017 @ 2:14 am

Niet te geloven!!!!!

#2 Comment By Jacintha On January 21, 2017 @ 7:05 am

Het was zo pijnlijk, ik heb het einde van het filmpje niet bekeken.

#3 Comment By Eric On January 21, 2017 @ 8:34 am

De kracht van (valse) keuzes te geven mag niet onderschat worden. Wordt ook vaak door therapeuten gebruikt, dus oppassen 🙂

#4 Comment By Geert On January 21, 2017 @ 9:20 am

Schrijnend? En dan maar zeuren hoe dom de Amerikanen zijn. Het resultaat zou hier niet veel beter maar ook niet veel slechter zijn. Van mensen in een klein land verwacht ik echter minder wereldvreemdheid.

#5 Comment By Martine On January 21, 2017 @ 9:24 am

Verschrikkelijk.
En over de plas is het nog erger!
Mooie wereld, he?!

#6 Comment By Marcus Leroy On January 21, 2017 @ 9:54 am

Volgens mij is dit, tenminste voor een deel, in scene gezet.

#7 Comment By Dominique de Crombrugghe On January 21, 2017 @ 3:45 pm

Het ligt allemaal wat dik gesmeerd.
Ik geloof daar geen snars van. Klinkt als theater van begin tot einde.

#8 Comment By Luc On January 22, 2017 @ 2:54 am

Allez vooruit, examens met multiple-choice vragen, nog iemand? 😉

#9 Comment By Paul van Gool On January 22, 2017 @ 5:39 am

Verzachtende omstandigheid: ik vermoed wel dat de aanwezigheid van de camera en de microfoon intimiderend werkte op het rationele denkvermogen van de tieners.

#10 Comment By Thor On January 22, 2017 @ 9:29 am

Dit is vrij doorzichtig. Op een namiddag loop je de winkelstraat op en af en ondervraag je honderdtallen tieners. Daaruit compileer je de meest verbazingwekkende en minst intelligente antwoorden en je hebt een geestige video. Het geeft alles behalve een beeld van het intelligentieniveau van tieners. De intelligente antwoorden werden immers weg geselecteerd.
Een dergelijk opzet zou 40 jaar geleden een gelijkaardig resultaat hebben gegeven: \”Domme tieners!\”. Het heeft dus niets te maken met keuzes of een gebrek aan keuzes, noch met tablets, pc\’s of internet. Het heeft alles te maken met de \’intellectuele oneerlijkheid\’ van de makers.

#11 Comment By Lotty On January 22, 2017 @ 9:49 am

🙂

#12 Comment By Thor On January 22, 2017 @ 9:58 am

De \’domme tieners\’ kunnen op hun beurt hartelijk lachen met de verontwaardigde reacties van de \’naïeve vijftigplussers\’.