Swaffelen

We zijn er eindelijk van af, van onze Geert Hoste en zijn eindejaarsconferenties. Wanneer het establishment in de zaal belangrijker wordt dan je grappen, meer nog, wanneer die er hartelijk mee lachen, dan zou je toch moeten beseffen dat je als “stand-up comedian” niet goed bezig bent. Hopelijk is dit nu voltooid verleden tijd. “Over and out!”

Nu is het tijd voor nieuw talent. Stijn Meuris is met zijn “Tirade” al goed op weg. Maar nog beter vond ik dit jaar Michael Van Peel die er in zijn show “Van Peel overleeft 2016” wel bijzonder hard tegen aangaat. Politici, maar ook wij als burger, worden niet gespaard. Voor het eerst na lange tijd hoor ik iemand mijn eigen gedachten verwoorden. En dan nog zo goed en zo treffend, dat je er bij momenten eerder kwaad dan vrolijk van wordt. Hebben we er niet meer van die nodig: mensen die niet langer zwijgen, die het onkunde en het cynisme van onze politici blootleggen en die hard tegen ons eigen geweten trappen. Bekijk hieronder het swaffelmoment dat me allerminst vrolijk maakte.

video
play-sharp-fill

Peter

9 thoughts on “Swaffelen”

  1. Inderdaad Peter, eindelijk verlost van Hoste en gezegend met Van Peel! Hij verwoordt perfect wat ik al lang denk, en soms zeg, maar hij kan ‘t veel beter zeggen:). Laten we hem, en hopelijk nog een aantal van zijn kaliber en inzicht een megafoon geven en zelf ophouden met ons te laten doen, waar we kunnen. Moedeloos en negatief worden is geen optie!

  2. Deze performance had evengoed in 2006, 1996, 1986, 1976, …. kunnen worden gebracht. Intussen zijn er verschillende coalities op de been gebracht, zonder dat er iets wezenlijk is veranderd. De inhoud van de eindejaarsconference 2026 is reeds gekend ….

  3. Heb er maar een deel van gezien maar ik was inderdaad aangenaam verrast. Meer van dat kan zeker geen kwaad.

  4. Bye bye Geert Hoste. Volledig akkoord!
    Maar waar leidt Van Peels simplificerend populisme ons naartoe?

  5. Ja Peter, we delen uw mening. Ik moet Kris intomen na het bekijken (luisteren) van Van Peel ! Zooo groot is zijn boosheid, ook op de avond van de uitzending…

  6. mijn eigenste frustratie en kwaadheid redelijk accuraat verwoord … en tussendoor gewoon voort ploeteren … en eens gaan betogen in brussel, en nog eens … en intussen nog harder ploeteren voor hetzelfde loon … en tussendoor bedenken dat er ontelbaar veel mensen in levensbedreigende omstandigheden leven en ik nog een dak en geen honger heb en mijn kind naar school gaat (eufemistisch gezegd dus boven mijn stand leef). geen geweld neen, en ook niet moedeloos worden neen … maar wat wel. er moesten veel van peels zijn bv ‘s morgens op overvolle treinen loonslaven en het land moest toch eens echt op zijn kop staan. want ach ja, wij gaan betogen en we houden het beschaafd en we zijn al bij al onschadelijk en we steken wel een tandje bij, ook al kreunt een lijf van bijna 55j wel eens onder het ‘zorgwerk’. je moest eens weten hoe vaak ik mijn middenvinger in bedwang moet houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *