Ruttemetut

Zetelverdeling Nederlandse Tweede Kamer

Wat een vreemde tijden! Heb je ook de Nederlandse verkiezingen gevolgd? Mark Rutte en zijn partij hebben verloren, maar niet zoveel als gedacht, en dus hebben ze gewonnen. En Geert Wilders heeft gewonnen, maar niet zoveel als verwacht, en dus heeft hij verloren. Het lijkt wel een aandelenbeurs waar de koers meer door het sentiment dan door de bedrijfsrealiteit wordt bepaald.

Hoe het ook zij, de sociaaldemocraten, de PVDA, hebben ontegensprekelijk verloren. Hier is geen andere “framing” mogelijk! Zelfs hun tegenstrevers hadden dit in hun stoutste dromen nooit verwacht. Maar hebben de sociaaldemocraten dit ook niet een beetje over zichzelf afgeroepen? Hun Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, sprak ten tijde van de Griekse crisis wel zeer ferme taal. Hij leek net een ultraliberaal. En Liliane Ploumen, Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,  gaf een wel zeer mercantiele invulling aan haar portefeuille. Allemaal niets mis mee, alleen spreek je daar niet noodzakelijk jouw kiespubliek mee aan. Wel integendeel, en dat is nu duidelijk gebleken.

Peter

5 thoughts on “Ruttemetut”

  1. Ze zaten in de regering en ze hebben het zonder verzet laten gebeuren, de “neoliberalisering” van Nederland, en daarmee hebben ze hun achterban verraden en hun ziel en hun principes verkocht. Opdoeken die club.

  2. Ik was er totaal aan voorbij gegaan dat Jeroen Dijsselbloem tot het sociaal democratische kamp behoorde, omwille van zijn discours. Maar denk je nu dat het daarom is dat de PVDA werd afgestraft?
    Zal de Sp.a het beter doen zonder een Jeroen Dijsselbloem of een Liliane Ploumen in haar rangen? Ga je in je analyse niet voorbij aan een andere aspecten, m.n. migratie, mondialisering, sociale dumping, …. Zijn de sociaal democraten niet eerder gestruikeld over hun al te optimistische visie op een multicultureel samenlevingsmodel? Hebben de sociaal democraten de gewone man van de dorpsstraat niet op stang gejaagd met hun zogenaamd politiek correct denken? Ik stel me dikwijls de vraag op welk kiespubliek de Sp.a zich richt. Bon, veel vragen waarop een antwoord zal komen nà onze eerstkomende verkiezingen.

  3. De PVDA heeft verloren omdat ze hun kiezers hebben verraden. Ten eerste het woonakkoord waarbij ze de deur van de huurwet hebben opengezet voor de VVD om huurders (die de achterban van de PVDA vormen) nu als speelbal te gebruiken. Termen als scheefwoners, totale onzin. Ten tweede de decentralisatie van de langdurige zorg. Doet je gemeente het goed, en je hebt zorg nodig nou dan heb jij geluk. Doet je gemeente het slecht, dan heb je pech! Met als gevolg rechtsongelijkheid. Dit is slechts een tipje van hun ravage. De ‘snelle’ jongens van de PVDA, Dijsselbloem (de schijtlaars die mij €250,- heeft gekost aan SNS aandelen) en Samson hadden geen idee wie hun achterban is!

  4. De kiezer heeft dus nog altijd gelijk en de individualisering van de NL-maatschappij rukt verder op. Waar is de tijd dat we nog mochten panacheren ! Kennen de Nederlanders ook (nog steeds ?) een kiessysteem met lijst/kopstem & onnodige opvolgers ? En wat te denken over kiesdrempels ? Mr. Rutten zal moeten tellen om aan “zijn” 75 zetels te komen.

  5. Peter, proficiat met de titel ! ik had het bijna gemist…mooie vergelijking ; reutemeteut : als je dit in google gooit (wat een uitvinding !) dan krijg je oa : boel (zn) :gedoe, heleboel, hoop, massa, menigte, mikmak, pan, rataplan, reut, reutemeteut, rommel, zwiktroep (zn) :bende, hoop, janboel, partij, reut, reutemeteut, rij, ris, rommel, rotzooi, stel – enig toch ! Beschrijft exactly the situation in nederland… makkelijk wordt het niet maar het Belgische record wordt niet gebroken. In tegenstelling tot eerdere opmerkingen over politiekers, heb ik het wel een beetje voor Rutte, glad dat wel, colgate smile dat ook, maar hij doet het toch maar, een beetje een loodgieter maar dan magerder, maar de aanpak is gelijk. De man is niet getrouwd, zou dat dan toch echt helpen??? En Wilders wint? Sorry, hij verliest en zoals ik al zei op 11 Nov bij de Trump blog, dat was te verwachten: te glad, te blond, te beschermd, te ego, te te te (ik hoop dat ik nu de blonde gemeenschap niet tegen mij krijg, bij voorbaat sorry, elke vergelijking is verkeerd). En zoals gezegd, de kiezer heeft altijd gelijk, ook in Nederland, (alhoewel soms verkeerd), maar politiekers (zoals iedereen trouwens) oogsten altijd wat ze zaaien, (kijk maar naar de PvdA), en in dit geval oogsten ze (ofwel niet) kiezers. Tenslotte draait het daar om (bij politiekers). Interessant bij de Zevende Dag trouwens, kiesplicht afschaffen? Ik MAG gaan stemmen, maar dat kost me teveel geld (meer dan 250 euro die iemand anders kwijt is door een schijtlaars, maar das ook erg !) (en tussen mijn haakjes Wilfried, waarom is de Liefkenshoektunnel niet gewoon tolvrij ?). Zoals gezegd bij de Trump blog: dit is democratie: kom in Gambia eens uitleggen waar Democratie voor staat: iemand die het een beetje volgde: we hebben een nieuwe president, democratisch verkozen. Nu mag er weer vrij en zonder problemen, wiet gerookt worden, zonder licht gereden worden, je buur bestelen…enz, Aja, want dat is Democratie… Groetjes uit Harare, (met een van de longest serving presidents in the world, hij wordt voorafgegaan door die van Angola en de winnaar, die van Guine Eq, waar onze Jammeh nu politiek asiel kreeg) hier is er andere koek, geen kat die wakker ligt van Wilders. Om af te sluiten, een quote van Mugabe: “The only white man you can trust is a dead white man”. Come and see next time: Marine! Aaaah politics in Europe, I Love It!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *