Alaa el-Aswany

Alaa el-Aswany - The Yacoubian BuildingHet gebeurt niet vaak, maar toch af en toe, dat je in de auto blijft zitten nadat je reeds lang op je bestemming bent aangekomen, om een interview op de radio tot het einde te beluisteren.

Zo overkwam het me toen ik naar de Egyptische schrijver Alaa el-Aswany aan het luisteren was op de BBC. Het was ten dele door het timbre van zijn stem, ten dele door de grappige manier waarop hij Engels praatte, maar vooral door wat hij zei, dat ik achter het stuur van de wagen bleef plakken. Wauw, zo’n man zou best wel mijn tandarts mogen zijn!

“Friendly fire” is zijn nieuwste boek, bestaande  uit een aantal kortverhalen, en zeker het lezen waard, maar toch zou ik je willen aanraden “The Yacoubian Building” eerst te lezen. In dit gebouw had de schrijver in het echte leven zijn tandartspraktijk. Mocht ik in Caïro wonen, ik zou de building zeker gaan bezichtigen.

Luister je even mee naar Alaa el-Aswany (luisterfragment vriendelijk geplukt van “The Strand” op de BBC-website).

BBC The Strand – Alaa el-Aswany

Peter

One thought on “Alaa el-Aswany”

  1. Ik heb even meegeluisterd.. zijn stem en woorden zeggen al zo veel !
    Ik ben een boek aan het lezen ‘het zijn net mensen’, een ontgoochelde nederlandse journalist die uitdrukt hoe moeilijk het is om de dictaturen van het midden-oosten te begrijpen, en die de moderne media bekritiseert die geen interesse hebben in wat er echt leeft.
    Je auteur geeft weer waar hij voortdurend op zoek naar is, denk ik.
    groetjes, marleen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *