Daddy Cool

Daddy Cool

Ik vind ze behoorlijk stug, die Belgen! Ze schuwen oogcontact, en lopen je, schijnbaar in gedachten, zomaar op straat voorbij. Een eenvoudige knik, een bescheiden hallo, of nog beter, een spontane glimlach als erkenning van andermans bestaan, het is voor vele Belgen simpelweg teveel gevraagd. Liever kluisteren ze zich vast aan het scherm van de telefoon, of staren ze wat halsstarrig voor zich uit, dan zich aan een gesprek met een onbekende medereiziger op de trein, bus of tram te wagen.

Nochtans zijn er uitzonderingen! Wandelen met een klein kind of een bejaarde vader, zijn alvast goede gespreksopeners. Alleen wordt de conversatie dan vaak over de hoofden heen van de peuter of de oude gevoerd. Alsof ze er niet bij horen, gereduceerd tot nog slechts een nuttige aanleiding voor een gesprek waaraan ze niet deelnemen. En in het geval van mijn vader vind ik dat jammer, want hij is zoveel meer dan dat!

Boney M – Daddy Cool

Peter

10 thoughts on “Daddy Cool”

  1. Ik ben het daar helemaal mee eens! Het valt mij altijd op als ik terug in Belgie ben op familiebezoek na 40 jaar in het buitenland. Mijn vader was toch altijd zo op zijn ongemak als mijn kinderen toen ze klein waren spontaan begonnen te babbelen tegen de mensen in de check out line van de Delhaize!

  2. 🙂 mijn kinderen hebben intussen allemaal de volwassen leeftijd bereikt en nog vragen ze mij wel eens : ‘ken jij die persoon ?’ gewoon omdat ze hebben gezien dat er oogcontact was en een glimlach of een knik of een ‘goeiedag’. dat kan zo’n verschil maken. met die uit de kluiten gewassen kinderen kan ik dus zelf niet meer uitpakken. met mijn hond jimmy echter gebeurt het ook vaak … volwassenen willen weten welk ras dat wel is, kinderen vragen of ze hem mogen aaien … succes (aandacht) gegarandeerd … voor de hond in elk geval

  3. Een vaststelling om bij stil te staan… Wat is onze geest toch sterk om te denken, te denken,… Stilstaan, genieten wat we zien, horen, voelen en ons met elkaar,van kind tot oudje, verbinden.
    Het gesprek in Touche deze morgen sluit hier mooi bij aan.

  4. Gelukkig is ons Genk nog niet zo besmet
    Ingesloten een dikke knuffel voor Nonkel Gerard en jij krijgt er ook een

  5. Er zijn er hier véél langsgekomen met niet al te beste bedoelingen (?)
    Gelukkig vormt één groep de grote uitzondering: GENTENAARS
    So long
    ph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *