Nov 07 12

Kenya Airways en e-ticketing

door "Peter Van Acker"

De website van Kenya Airways (KQ)  had me nochtans gewaarschuwd: “U kan wel betalen voor een ticket maar dient dit af te halen bij uw plaatselijk kantoor. De e-ticketing functionaliteit zal later op de website worden geïntroduceerd”. In de veronderstelling dat dit toch nog altijd de snelste manier van boeken zou zijn, aanvaardde ik het elektronisch voorstel en betaalde ik met mijn kredietkaart. Ik zou later wel even snel binnenwippen bij KQ in Kampala om mijn tickets op te halen.

Van zodra PC-Banking mijn betaling bevestigde, begaf ik mij naar KQ op Kimathi Avenue. De loketbediende was vriendelijk maar stuurde mij prompt huiswaarts omdat ik mijn kredietkaart niet bij had. Hoezo kredietkaart? Mijn rekening is reeds gedebiteerd! “We need your credit card for accounting purposes”, antwoordde ze prompt en kordaat.

De week nadien begaf ik mij opnieuw naar KQ gewapend met mijn kredietkaart. Aangezien er 7 wachtenden voor mij waren, duurde het ruim een half uur voor ik aan de beurt was. Om de tijd te doden bekeek ik het Al Jazeera nieuws op één van de “flat screens” aan de muur. Toen ik uiteindelijk mocht plaatsnemen voor een hoogzwangere KQ-beambte, dacht ik dat het nu wel snel zou gaan. Groot was dan ook mijn verbazing dat ze zowat een vol uur op haar klavier bleef tokkelen, mij ondertussen drie VISA-slips “NOT FOR BANKING” liet ondertekenen en mij op het einde van haar werkzaamheden zes blaadjes papier overhandigde met de mededeling “these are your e-tickets”.

E-tickets in de KQ-versie zijn dus noch snel noch papier-besparend maar houden je wel op de hoogte van het dagelijks nieuws want ik heb ondertussen zowat drie keer het volledige Al Jazeera journaal gezien.

PeterLeave a Reply

(Picture beside your name?)