Oct 17 21

Wat als …

door "Peter Van Acker"

Vraag je je soms ook af hoe jouw leven er zou uitzien indien je in het verleden andere keuzes had gemaakt. Zou je beter af zijn? Zou je gelukkiger zijn? Ik stel me zelf soms de vraag wat ik zou geworden zijn indien ik wiskunde i.p.v. economie aan de universiteit had gestudeerd. Zou ik dan nu op 55-jarige leeftijd nog steeds met krijt integralen op het bord toveren? Zou ik nog begeesterd zijn door het vak en de metier of allang uitgeblust? Of zou ik in Princeton achter het bureau van Einstein zijn beland, met tranen op de wangen, beroerd door de schoonheid van de differentiaalrekening. Wie zal het zeggen?

In Amerika loopt nu een radioprogramma dat inzoomt op keuzes van mensen in het verleden, of op zaken die ze niet kunnen loslaten. Het is uiterst boeiende radio. In onderstaand fragment hoor je Gregor die ooit een CD-box heeft uitgeleend aan een vriend die later beroemd is geworden. En die CD-box zit daar voor iets tussen. Luister maar even mee.

Gimlet Media Heavyweight – Gregor

Heb jij ook zo “wat als”-gedachten? Zo ja, dewelke?

PeterLeave a Reply

(Picture beside your name?)