Ramses Shaffy

Ramses Shaffy is niet meer. Verdwenen maar niet vergeten. Hij leeft verder in de liedjes van mijn jeugd.  Hoeveel plezier hebben we niet aan hem beleefd? Wie kent er niet: “We zullen doorgaan”? Wie heeft er niet in een intiem moment een verbasterde versie van dit liedje mee gezongen? Ramses Shaffy stond voor een ongebreideld geloof in het goede in de mens. Niet te beteugelen was hij in “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”: een synopsis van het leven. En ook “Pastorale” en “Sammy” getuigen van een levenskracht die voor altijd in het collectief Nederlandstalig geheugen gegrift staat.

Maar wat ik niet kende, was de “Shaffy Cantate”. Ik was direct helemaal verkocht toen ik een fragment van dit nummer zag in één van de obligate herdenkingsuitzendingen op t.v. Kijk je even mee?

video
play-sharp-fill

Peter

6 thoughts on “Ramses Shaffy”

  1. Sorry voor mijn onwetende jeugd… Maar wie is die Ramses dan? Die aan de piano? Of was het een travestiet?

    k Ga es moeten kijken op onze kleinkunstcollectie….

  2. Die travestiet is Liebeth List. De man aan de piano ken ik niet. Op welk instrument Ramses speelt, is me niet helemaal duidelijk. Maar zijn stem galmt onweerstaanbaar door het gezang van Liesbeth List heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *