Dec 09 06

Ramses Shaffy

door "Peter Van Acker"

Ramses Shaffy is niet meer. Verdwenen maar niet vergeten. Hij leeft verder in de liedjes van mijn jeugd.  Hoeveel plezier hebben we niet aan hem beleefd? Wie kent er niet: “We zullen doorgaan”? Wie heeft er niet in een intiem moment een verbasterde versie van dit liedje mee gezongen? Ramses Shaffy stond voor een ongebreideld geloof in het goede in de mens. Niet te beteugelen was hij in “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”: een synopsis van het leven. En ook “Pastorale” en “Sammy” getuigen van een levenskracht die voor altijd in het collectief Nederlandstalig geheugen gegrift staat.

Maar wat ik niet kende, was de “Shaffy Cantate”. Ik was direct helemaal verkocht toen ik een fragment van dit nummer zag in één van de obligate herdenkingsuitzendingen op t.v. Kijk je even mee?

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/RS_LL2.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/rs.jpg” width=”450″ height=”285″]

Peter6 Responses to “Ramses Shaffy”

 1. Natalie Haenebalcke Says:

  Dit gaat voorbij woorden!

 2. Betty Beyne Says:

  Leuk hé!!!! Hartverwarmend.

 3. Marjolein Says:

  Sorry voor mijn onwetende jeugd… Maar wie is die Ramses dan? Die aan de piano? Of was het een travestiet?

  k Ga es moeten kijken op onze kleinkunstcollectie….

 4. Peter Van Acker Says:

  Die travestiet is Liebeth List. De man aan de piano ken ik niet. Op welk instrument Ramses speelt, is me niet helemaal duidelijk. Maar zijn stem galmt onweerstaanbaar door het gezang van Liesbeth List heen.

 5. Marjolein Says:

  Bedankt om mijn Nederlandstalige muziekkennis wat op te krikken. BTW, ik mis jullie ENORM!!! Hoe had dat ooit kunnen denken…

 6. kizmet Says:

  Rechts aan het orgeltje is mooie Ramses.
  Zangeres is Liesbeth List
  Aan de piano is Louis Van Dijk.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)