Paramaribo – Owru jari

OK dan, na twaalf jaar was ik weer helemaal terug in Paramaribo. Ik heb Parbo Biri gedronken aan de Waterkant, bami en bakabana met pindasaus gegeten op Blauwgrond, gedanst aan ‘t Vat op de tonen van Lieve Hugo, gefeest met de mensen van Financiën in de nieuwe congreshal aan de Lim A Po straat, geborreld met vrienden op Reeberg, de Optimist ontdekt aan de Verlengde Gemenelandsweg, Borgoe-cola geproefd in Toti Oso, de doorsteek van de Commisssaris Weitinghweg naar Welgedacht A verkend, krontokuku en huisbereid gemberbier van tante Susan gedegusteerd. Kortom, ik heb genoten en ik voelde me onmiddellijk weer helemaal thuis.

Paramaribo op oudejaarsdag is een sensatie. Bekijk de video hieronder over hoe het er aan toegaat in de binnenstad op de laatste dag van het jaar. En voor zij die ook nog wat kiekjes willen kijken, volgt er een mooie fotoreportage. Geniet ze!

video
play-sharp-fill

Gezellig bussenHoek Domineestraat en SteenbakkerijstraatA uku spanClaudia, Astrid en SandraNog meer pagara'sOk dan, kapot maken!Decembermaand, pagaramaandRam bigi damHebi djugu djugunanga furu banawtuSherryl, Graciel en NicoleSranan man tyari fatuPokuman na stratiStilte voor de storm aan 't VatSranan Kondre, Sranan Kondre, Mi moi kondre, Mi lobi yuKrasje!Baas, dan yu har'mi dan!Smoko furu a pasiGo nanga fesi mo go nanga baka moSouth South West Sound TruckNo pisi dja, yu agoe!Kopro tutuElton en EtienneBaka dei!

Peter

12 thoughts on “Paramaribo – Owru jari”

  1. schitterend filmpje, er is niet veel nodig om ons weer helemaal thuis te voelen in Suriname. Ik wist niet dat ik het zo had gemist.

  2. Oh super! Wij gaan deze zomer. Ook na 12 jaar. Ik ben benieuwd hoe het veranderd is. Ik zag in het filmpje iemand met oordopjes. Dat lijkt me al een verandering 🙂

  3. Met deze beelden waren we ook even op het feest aanwezig.
    Nog vele geluksmomenten in het nieuwe jaar.
    Mia en Marcel

  4. Dag Peter en Astrid,

    Even 18 jaar terug in de tijd met dat filmpje en ik kreeg meteen de specifieke geur van paramaribo terug in de neus! Schitterende reporter en lange zinnen van de man met de pet!

    Het allerbeste voor het nieuwe jaar, doei!

  5. Génial ! Merci pour tous ces beaux souvenirs…
    groetjes aan jullie 3 en beste wensen.
    Carine en Cie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *