Swedish Hero – Astrid Belliot

Menig persoon in België is vaak verwonderd over de naam van mijn eega. Ze kunnen Astrid moeilijk associëren met een zwarte dame. Hoewel Astrid in onze contreien thans ingeburgerd is, is Astrid een meisjesnaam van Scandinavische oorsprong met als mogelijke betekenis “goddelijke schoonheid”. Een andere verklaring is dat de naam afgeleid is van het oud-Noorse “ast”, met de betekenis “genade”, en “rid”, met de betekenis ”rijden”. De naam betekent dan in zijn totaal “rijdende onder de gunst der goden”.

De naam Astrid is in België bekend geworden door Koningin Astrid. Astrid van Zweden (1905-1935) werd in 1934 de vierde koningin van België, na Elisabeth en voor Fabiola. Ze trouwde in 1926 met de Belgische kroonprins Leopold en was heel populair bij de bevolking maar kwam in 1935 om het leven bij een auto-ongeval.

Maar wat menig persoon niet weet, is dat mijn eega thans heel populair is in Zweden. Onderstaande video zal één en ander verduidelijken.

[jwplayer config=”myplayer” file=”https://www.intussen.info/wordpress/video/SwedishHero.mp4″ image=”https://www.intussen.info/wordpress/fotos/Astrid.jpg” width=”450″ height=”361″]

video
play-sharp-fill

Peter

PS. met dank aan mijn goede vriend Dirk die me op het idee bracht.

8 thoughts on “Swedish Hero – Astrid Belliot”

  1. Betekent dit nu dat de video’s van de Gentse Feesten van afgelopen zomer ook fake waren? 😉

  2. Proficiat Astrid! Na Suriname, Zimbabwe, België natuurlijk, Oeganda, de USA, …. nu ook al beroemd in Zweden!!!! Straks in de hele wereld!!! Peter, ik zie je al glunderen bij al dat succes van je wederhelft!

    André.

  3. Geachte Astrid Belliot,

    Ik ben Suleigha Winkel, studente aan de Hogeschool van Kunsten in Utrecht onder de opleiding Audiovisuele Media. Ik ben in mijn laatste jaar en ben bezig met mijn mastertraject. Ik kom zelf uit Suriname en ben speciaal voor de opleiding naar Nederland gekomen.

    Als afstudeertraject moeten wij een film maken. Het leek me helemaal gepast om een film te maken in en over Suriname. Omdat Ik zelf gefascineerd ben door Surinaams muziek ben ik gaan graven in Suripop. Het lied Lobi Singi is mij altijd bijgebleven. De passie achter het lied, de tekst het geheel is klassiek.

    Graag wil ik u betrekken bij de film.

    Hopende gauw van u te horen.

    Mvg, Suleigha Winkel

  4. Astrid was een poos uit mijn gedachten. Sinds ik haar weer terug gevonden heb staat ze op mijn netvlies. Lobi singi, ik kan er de hele avond keer op keer naar luisteren. Zonder meer: een GOUDEN STEM. Nu probeer ik van alles over Astrid te weten te komen. Geweldig wat ik via blog en meer te weten kom. Astrid wens ik alle succes. Ik kijk ernaar uit Astrid weer eens live te mogen horen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *