98 FM!

‘s Morgens, op weg naar het werk, luister ik soms naar het “Early Bird”-programma van de “Uganda Broadcasting Corporation” (UBC) op 98 FM. Dit is een inbelprogramma waar de luisteraars hun ideeën kwijt kunnen over een maatschappelijk thema. Het is vooral interessant om te luisteren naar de presentator die het gespreksthema van de dag bepaalt, maar ook duidelijk vooringenomen is en luisteraars met een “foute” visie bekritiseert.

Zo kon je deze week als luisteraar maar beter:

– geen voorstander zijn van het dragen van een lange broek door vrouwen. “Those women MPs (Members of Parliament) with tight jeans showing their knickers underneath bring shame upon this nation”;

– geen begrip tonen voor homofilie. “Should homosexuality even be discussed on this radio and shouldn’t this problem be tackled undercover?”

– geen voorstander zijn van het verstrekken van ARVs aan HIV/AIDS-geinfecteerden. “Those ARV-treated people live longer and can thus infect more people.”

Zoals gezegd luister ik soms naar UBC, want niet altijd heb ik zin in dat gevoel van geestelijke verwijdering van de Oegandese samenleving. Soms luister ik gewoon naar een CD en hou ik me voor dat we allen in dezelfde wereld leven.

Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *