Edie Brickell – Good Times

Hier is ie dan! Ik sleep hem al mee sinds mijn eerste Windows 95-machine. Toen er af en toe ook nog eens iets echt leuks werd meegeleverd bij de aanschaf van een nieuwe computer. Het is een videoclip van Edie Brickell. Het is één van de weinige clips waar het beeld zich perfect verhoudt tot de tekst en de muziek. “It strikes the right balance,” en ik heb dan ook zelden een clip gezien die zo’n goed gevoel nalaat. Tenzij jij er een andere kent natuurlijk! 

Ladies and gentlemen, let me present to you “Good Times” by “Edie Brickell”. Sit back, smoke that cigar, enjoy and relax.

[jwplayer config=”myplayer” file=”https://www.intussen.info/wordpress/video/EdieBrickell-GoodTimes-1.mp4″ image=”https://www.intussen.info/wordpress/fotos/EdieBrickell-GoodTimes-1.jpg” width=”450″ height=”362″]

video
play-sharp-fill

Peter  🙂

6 thoughts on “Edie Brickell – Good Times”

  1. Het lijkt wel een propagandafilmpje voor een multiculturele samenleving. Heel amusant om naar te kijken en te luisteren.

  2. Ik bekeek de clip met enorm veel nostalgie. Ik herinner me dat ik de clip (ook bij mijn windows95 bijgeleverd) toen ook fijn vond. Was me helemaal uit het hoofd gegaan, maar gelukkig door jou terug opgerakeld. Dank daarvoor.
    Theo

  3. Ja het is een geweldige clip, toen al (95) en nu nog steeds. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid. Zoveel gewone mensen die prettig bestaan. Love it! Ik hou vooral van het stuk waar de vrouw en haar kleinkind (denk ik) worden nat gespat door een passerende auto.

  4. Hmm, het zal wel nostalgie zijn die hier parten speelt, ik ken noch het liedje noch de clip en als je het mij vraagt….niet heel speciaal, van dit soort compilaties zijn er toch blikken open te trekken!
    Maar Peter, als dit liedje/filmpje jou (e.a.) na al die jaren nog steeds in zo een smooth mood brengt, ben ik heel blij dat het ooit gemaakt is. Leve de nostalgie!!

  5. Chantal, zoals mijn vader altijd zegt : “de gustibus et coloribus non est disputandum”. Nostalgie vind ik verder niet een correct woord, want dat drukt een verlangen uit naar dat wat geweest is, en in het geval van “Good Times” is dat niet zo. Ik vond het toen een knappe clip, en ik vind het nu een knappe clip. Allesbehalve nostalgisch dus, en misschien wel eerder tijdloos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *