Oct 08 12

Guess who…

door "Peter Van Acker"

International Jazz Festival Kampala

Dit weekend werd het eerste “International Jazz Festival” in Kampala georganiseerd. De “top of the bill” op vrijdagavond was “Zensile Makeba Qgwashu Nguvama Yiketheli Nxgowa Bantana Balomzi Xa Ufnu Ubajabulisa Ubaphekeli Mbiza Yotshwala Sithi Xa Saku Qgiba Ukutja Sithathe Izitsha Sizi Khabe Singama Lawu Singama Qgwashu Singama Nqamla Nqgithi” beter gekend – en waarschijnlijk iets eenvoudiger – als “Mama Afrika”. Maar nog meer dan in haar naam waren de zwarte dames rondom mij vooral geïnteresseerd in de vraag of “Mama Afrika” het ooit met Harry Belafonte had gedaan?

Op zaterdagavond was er een mannelijke hoofdact, die bij zijn vrienden gekend is als Tuku. Hij begon de avond als volgt: “I come from Zimbabwe. Have you ever been to Zimbabwe? Don’t worry, I’ll bring Zimbabwe to you.” En inderdaad, alras schoten beelden door mijn hoofd van bloeiende jacaranda’s, Harare Book Cafe, Bob’s takeaway (de centrale bank), Monomatapa, Lovemore Banda op ZBC, beautiful Wendy en de Italian Bakery in Avondale.

So, the one million dollar question is : who have we seen? A little help is provided through following bootleg recording.

Guess who

Peter3 Responses to “Guess who…”

 1. chantal Says:

  Ach, het is zo simpel om geld te verdienen als je maar de juiste vrienden hebt!!
  je hebt het natuurlijk over die goeie ouwe Oliver Mtukudzi, wie kent hem niet…..die van de bloeiende jacaranda’s, Harare Book Cafe, Bob’s takeaway (de centrale bank), Monomatapa, Lovemore Banda op ZBC, beautiful Wendy en de Italian Bakery in Avondale etc etc……

  je mag het geld overmaken op rekeningnr…..oei dat was bij Fortis, heb ik nu eigenlijk nog wel een rekeningnummer?? dat zul je nou altijd zien hè….heb je een keer wat gewonnen kun je het niet meer ontvangen…

  Pucha!!!

 2. Peter Says:

  Ik kan misschien betalen met Fortis aandelen?

 3. piet Says:

  Volgens mij is het Will Ferdy die op zich houdt van menig mannelijke hoofdact en ook bij zijn vrienden gekend is als Tuku (Toffe, Uitblinkende, Kranige en Ultieme Will). Wat weinigen weten is dat hij ooit uit Café Zimbabwe gekomen is met een serieus stuk in zijn bloeiende jacaranda.

  Doe mij maar Will Ferdy aandelen.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)