Oct 10 31

Halloween

door "Peter Van Acker"

Halloween 2010

Terwijl Amerika zich aan het opmaken was voor een mars “to restore sanity”, waren wij druk bezig met de voorbereidingen voor een Halloween Party, en laat dat nu net iets zijn waarbij je het gezond verstand vooral niet moet laten primeren.

Halloween is een verkorting van “All-Hallows-Even” en betekent de avond voor Allerheiligen. De bedoeling is door kostumering en maskers de boze geesten na te bootsen om alzo het kwaad te vermijden. Het gaat terug op een Keltische traditie waarbij men dacht dat de scheidslijn tussen de gewone wereld en de wereld van de geesten dunner werd bij de overgang van zomer naar winter. Omdat zowel goede als kwade geesten de overstap naar deze wereld konden maken, dienden de laatsten afgeweerd te worden. Immers, huizen waar de kwade geesten al aanwezig waren, werden alleen nog aangedaan door goedaardige demonen.

En zo kwam het dat ik vermomd als een soort Ozzy Osborne -vergezeld van een Zuiderse deerne weggeplukt uit het Bal Masqué van de Compagnie Créole – deelnam aan de leukste party van het jaar, terwijl de echte Ozzy Osborne meedeed aan het “restore  sanity”-evenement even verderop in Washington DC. Ook in deze wereld worden de scheidslijnen tussen ernst en kolder steeds dunner.

 Ozzy Osborne & spouse Etienne, Astrid en Peter

Peter3 Responses to “Halloween”

 1. Tom Says:

  Het valt me op hoe weinig inspanning je lijkt te moeten leveren om toch vrij goed Ozzy Osborne’s verschijning te benaderen!

  De dame in het zwart -- ik neem aan dat dat de jongere zus is van Astrid?

  And is it real or not real… Etienne’s gazon…

 2. Mildred Griffith Says:

  Groetjes, Het trio kan zo op de planken.
  Persoonlijk houd ik niet v dat evenement. Kleding verjaagt geen boze geesten. Boosheid en boze geesten moet je van binnenuit bestrijden. Het ontmoeten en gezellig samen zijn is een pos. aspect. Sadio is nooit bang geweest in het donker, maar na zijn 1e halloween durfde hij niet meer alleen naar zijn kamer. Gelukkig is dat veranderd maar kan dit jaar zeker terug komen. Het hangt ook af van de voorbereiding op school, toch.
  I love you dearly.

 3. Rik Franck Says:

  Hopelijk is het morgen geen horror dag voor de demokratie …

Leave a Reply

(Picture beside your name?)