Mar 14 16

Ain’t painting a pain

door "Peter Van Acker"

Eén van de voordelen voor een Gentenaar – er zijn er te veel om op te noemen – is dat museumbezoek op zondag gratis is. In het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) loopt thans een retrospectieve gewijd aan één van de meest radicale kunstenaars van de afgelopen veertig jaar: Richard Jackson.

Richard Jackson - The Laundry Room (Kitchen)Richard Jackson - UntitledRichard Jackson - Drawings

De retrospectieve ‘Ain’t Painting a Pain’ is opgevat als een reeks kamergrote installaties uit de periode 1970 tot 2014, met daarnaast meer dan 150 van Jacksons voorbereidende tekeningen, werken op papier en maquettes.

Twee van de hier afgebeelde werken hebben nog geen titel (foto 2 & 4). Mag ik u uitnodigen mij uw hersenspinsels toe te vertrouwen. De beste stuur ik op een gele briefkaart naar Richard Jackson. Da’s beloofd.

Peter

Richard Jackson - UntitledRichard Jackson - Painting with Two Balls9 Responses to “Ain’t painting a pain”

 1. Majo Says:

  Ook gezien, toffe tentoonstelling!

 2. Mia Fermon Says:

  de eerste zou ik ‘bijtanken’ noemen, de tweede ‘plankgas’ als vind ik dat zelf een beetje slapjes. ik denk niet dat ik goed ben in instant gevatte grappigheid, of is het gevatte grappigheid … ik ging een paar weken geleden kijken naar re-painted, zal kort voor jan hoets overlijden zijn geweest, toen waren ze nog bezig met het ‘installeren’ van de installaties. zal voor 1 van de komende weken zijn. betalend echter, want ik ben nog steeds geen gentenaar en nu het lente is, heb ik weinig zin om mijn groene stek in te ruilen voor een stedelijke. bye sweeties

 3. Mia Fermon Says:

  omg, destijds zei men altijd : examen herlezen !!! had ik beter nu ook gedaan 🙂 nouja, kan maar zo onnozel klinken al het is

 4. Peter Van Acker Says:

  Mia, ik vind dat wel bijzonder grappig, en ook nog gevat. Zelf kies ik voor de eerste foto ‘Expresso’ en voor de tweede ‘Sexpresso’.

 5. Astrid Says:

  Ik denk aan trechtergat voor de linker. Over de rechter moet ik nog denken.

 6. Mia Fermon Says:

  🙂 🙂 🙂
  spreken we nu over dezelfde foto ?
  ik nam ook links en rechts zoals jij, astrid …
  maar ik zie nu dat het over de 2de en de 4de gaat
  dat ‘sexpresso’ zette mij ‘op het goede been’ (hm)
  ai, ook de opdracht 2 x lezen
  nu laat ik even tot mij doordringen wat jij grappig vindt, peter …

 7. Peter Van Acker Says:

  Maar Mia toch, als je met de muis over de foto’s gaat, zie je dat er twee “Untitled” zijn. Of in volgorde nummer twee en vier.

 8. Mia Fermon Says:

  ja meester, dat heb ik inmiddels ook begrepen

 9. Mia Fermon Says:

  stuur toch maar die gele briefkaart, peter.
  veel meer valt hier niet te lezen van de cultuurminnende medemens.
  we kunnen de ‘reward’ van mr. jackson delen, hij mag best een stuk achterlaten 🙂

Leave a Reply

(Picture beside your name?)