Mar 15 08

Carll Cneut – In My Head

door "Peter Van Acker"

Carll Cneut - In My Head

Ook als je maar één tentoonstelling wil zien dit jaar, dan kan ik je “In My Head” van illustrator Carll Cneut ten stelligste aanbevelen. De tentoonstelling loopt nog tot 10 mei in de Sint-Pietersabdij te Gent.

De rondgang in de abdij bestaat uit zowel een audiogedeelte als een louter visueel gedeelte. De audiofragmenten nemen je mee naar de jeugd van de kunstenaar. Laat je verrassen door de verhalen over tante Soubry uit het verre Brugge, Kalle en haar haak onderin de vijver, de kortwoonders, de dokters uit Dadizele en Geluwe, de kortstondige passie voor een volière en de anonieme gezinstochten in een Volvo 240 naar verre frietkoten. Het heeft de kunstenaar gemaakt tot wat hij is: een brok fantasie die tot leven komt in zijn schitterende illustraties.

Peter

Carll Cneut - In My HeadCarll Cneut - In My HeadCarll Cneut - In My Head2 Responses to “Carll Cneut – In My Head”

  1. Ann Catteeuw Says:

    Een voltreffer! Vergeet ook niet een kijkje te nemen in het Guislain Museum, waar een andere meesterlijke graficus zijn werk tentoon stelt, nl. Gert Dooreman, recent winnaar van de prestigieuze Henry Van de Velde prijs. A must see!

  2. Marleen Says:

    Volledig mee eens !

Leave a Reply

(Picture beside your name?)