May 17 20

Teambuilding

door "Peter Van Acker"

Deze week hadden we een teambuilding dag, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het eerder het karakter van een schoolreisje had: gezellig met de bus naar het monument van Waterloo en vervolgens naar de Koningin Elisabeth Muziekkapel. De boog kan niet altijd gespannen staan.

En je bent blijkbaar nooit te oud om te leren. Ik leefde tot nog toe in de overtuiging dat het lot van België pas beslist werd nadat Napoleon verslagen werd in Waterloo op 18 juni 1815. Maar blijkbaar werd het idee van het samenvoegen van de zuidelijke en de noordelijke Nederlanden al bedisseld op het Congres van Wenen nadat Napoleon de slag bij Leipzig had verloren midden oktober 1813.

De Koningin Elisabeth Muziekkapel is ook een bijzondere plaats in Waterloo. Ze is bekend als het tijdelijk verblijf van de 12 finalisten van de Koningin Elisabeth wedstrijd, die zich daar in alle afzondering voorbereiden op de grote dag. Maar wist je ook dat de kapel een gerenommeerd academisch instituut is waar zo’n 60-tal jonge artiesten in zes muziekdisciplines gevormd worden? Weet jij over welke disciplines het gaat?

PeterOne Response to “Teambuilding”

  1. André Says:

    Ja hoor Peter! Die zes disciplines zijn: piano, viool, zang, kamermuziek, cello en altviool. Deze keer was het een makkie om je vraag te beantwoorden.
    André.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)