Sep 17 16

Een streepje muziek

door "Peter Van Acker"

Je hoeft niet altijd te betalen voor goede muziek.

Mo & Grazz. Hij is een Gentenaar en zij komt uit Philadelphia. Hij is een scratcher en zij een zangeres. Ik heb ze laatst gezien in “Jazz in ‘t Park” en ze hebben er de pannen van het dak gespeeld. Luister maar mee naar een beetje authentieke soul.

Mo & Grazz – Move On

Vulfpeck daarentegen spelen funk. Deze groep wordt niet gedraaid op de radio, maar hun concerten trekken volle zalen. Zij hebben Spotify in 2014 een loer gedraaid door Sleepify – een album met 10 geluidloze nummers van 30 seconden – op de muziekdienst te plaatsen. Vervolgens hebben ze hun fans gevraagd zoveel mogelijk naar het “stille” album te luisteren. De stunt heeft hen geen windeieren gelegd. Spotify betaalt per beluisterde klik en de band verdiende alzo 20.000 USD. Los daar van hebben ze best wel wat aardige nummers.

Vulfpeck – 1612

Jacob Banks heb ik ontdekt op Deezer. Zijn EP “The Boy Who Cried Freedom” bevat 5 bijzonder krachtige nummers. Zijn muziek is een mengeling van  soul, R&B en hip-hop. Hij vergezelt me vaak op mijn dagelijkse metrorit naar het werk, waar ik dan ook helemaal opgepept toekom.

Jacob Banks – Chainsmoking

Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) is een Surinaamse zanger en songwriter. Hij woont sinds 2014 in Nederland. Hij is in 2017 helemaal doorgebroken en heeft met zijn band op verschillende festivals gespeeld waaronder “North Sea Jazz”. Je hoort zo dat dit een blijver en een grote is. Luister maar eens mee naar “Step into the Water”.

Jeangu Macrooy – Step into the Water

Laat me weten wat jullie van de muziek denken? En vooral, welke nummers hebben recent jouw hart beroerd!

Peter4 Responses to “Een streepje muziek”

 1. Ludo Says:

  Zo blijven we muzikaal geïnformeerd, zelfs vanop onze papyrusboot op de Nijl. Met veel dank.

 2. Thor Says:

  DEkADE.17 -> komende zaterdag 23 september, gratis en voor niets, vanaf 18u30 tot 21u30, op het terrein van DOK (Koopvaardijlaan & Afrikalaan), top muzikanten:

  Ylime: Sam Opstaele & Stan Maris: Swing Jazz, gitaar/accordeon
  Ylime is een duo bestaande uit gitarist Sam Opstaele en accordeonist Stan Maris. Deze twee jonge muzikanten ademen muziek en leerden elkaar kennen in de Gentse Jazz scene. De ene is geschoold, de ander autodidact, samen stellen zij na vele improvisaties een repertoire voor met invloeden van Django, Duke en Peterson.

  Tantot: folkjazz, klik hier voor een voorsmaakje.

  Aurelie Dorzée en Tom Theuns. Luister alvast hier

 3. Peter Van Acker Says:

  @ Thor. Ik denk dat we mekaar daar gaan zien 🙂

 4. Mia Says:

  Die Jacob Banks spreekt me wel aan, daar ga ik wat meer over zoeken.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)