Nov 17 24

Need your love

door "Peter Van Acker"

Ha, hier sta ik dan, als haringen in een ton, in een te kleine concertzaal, midden een schare twintigers en dertigers. Ik ben korzelig. Eindeloos schuiven de concertgangers van links naar rechts. En dan weer omgekeerd. Nu eens met een kartonnen dienblad vol met biertjes en dan weer zonder, op zoek naar vrienden aan de andere kant van de zaal. Vreemde mensen schurken tegen me aan. Ellebogen duwen in mijn rug. Kerels die een kop groter zijn dan ik houden onachtzaam voor me halt. Zicht is weg. Ik kan me niet herinneren dat dit me vroeger hinderde.

En dan begint de muziek. “Vintage soul”. Het is lang wachten op mijn favoriete nummer: “Need Your Love”. Weg is alle irritatie. Ik word terug verplaatst naar mijn kindertijd. Naar de tijd toen je nog op je fiets kon springen om doelloos maar met mateloos verlangen de wijde wereld in te rijden. Muziek die een gevoel van vrijheid oproept en van onvervulde maar nog te ontdekken liefde. En de voortdurende hoop op een toevallige ontmoeting die je naar de andere kant van het ongekende zou leiden.

‘t Was dan toch de moeite Curtis Harding in de Botanique! Kijk maar even mee naar de bootleg video en/of de officiële clip van “Need Your Love”.

Peter2 Responses to “Need your love”

 1. Thor Says:

  Geestige video clip.

 2. Mia Says:

  Zo herkenbaar 🙂 🙂
  we hebben deze zomer veel concerten bijgewoond. aangemoedigd door mijn jong volwassen dochter zelf een 3-daags festival.
  soms raakten we ook wel eens geërgerd door het gedrang en het gewemel, evenzeer kreeg ikzelf nog verwijten naar mijn hoofd omdat ik mijn dochter pas na het voorprogramma vervoegde op de eerste rij van vorst nationaal.
  het hoort er blijkbaar allemaal bij.
  ik geniet in elk geval nog steeds na van onze drukke concertzomer. enkel system of a down was een danige afknapper. daar bleek het een vergissing om op de eerste rij te willen staan : crowdsurfen (= bottinen in je aangezicht, vallende bril, …), moshpits die de massa alle kanten op duwen en waar geen menselijke kracht tegen bestand is (kneuzingen …) …
  zo leren we met builen en blutsen weer de knepen van het vak ; beter dan in de zetel oud en stijf te worden

Leave a Reply

(Picture beside your name?)