Promoting female artists in Tanzania

All the artists

Op zondag 27 juni was het weer zo ver! Voor de tweede maal op rij organiseerden mijn wederhelft (sommige zeggen “my better half”) en ik een expositie van Tanzaniaanse artiesten in de tuin van de residentie. Deze keer lag de focus op kunst gemaakt door vrouwen. Zesentwintig vrouwen toonden hun werken, maar er waren ook wat mannelijke kunstenaars die zich verdienstelijk hadden gemaakt met het omkaderen van hun vrouwelijke collega’s. Een kleine catalogus van wat er te zien was, kan je <<hier>> downloaden. Het was wederom een groot succes.

Mama Balozi and Poni YengiMe, Mama Balozi and Happy RobertsBalozi and Tura Editha Gyindo

Peter

6 thoughts on “Promoting female artists in Tanzania”

  1. Très intéressant ! Pour moi, la femme africaine doit être très soutenue ! Je l’admire beaucoup.

  2. Dank je om dit met ons te delen. Mooie werken. Zou er eentje kopen dat me bevalt op het eerste zicht, maar ik woon een beetje ver, he.
    In elk geval, sukses aan de dames.

  3. Hallo, Peter! Ik zie nu pas je antwoord van 2 juli … dankzij de haiku’s 😉

    Ik wil die artistieke dames zekers steunen en het eenvoudige werk van Pony Yengi, untitled (pg. 9) en mixed media papier mache interesseert me.
    Nu, ik vertrek op 5 augustus en ik zal wellicht maar pas eind september terugkeren (familiebezoek aan 2 Europese landen en onze zoon installeren in Spanje voor zijn eerste jaar unief).
    Je kan me laten weten wat de prijs is; reis je naar Belgie, kan je het vandaar toesturen … of ik wacht tot je Ambassadeur wordt in Washington, D.C. 😉
    Schrijf me via mijn email wat je ervan denkt.
    Alvast hartelijk dank.
    Martine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *