Aan alle anti-vaxxers

Als je onderstaand plaatje bekijkt dan is er toch maar een conclusie mogelijk. Er liggen thans meer niet-gevaccineerden in de Belgische hospitalen dan gevaccineerden. Bovendien onderbelicht de grafiek ook nog eens de mate waarin de twee groepen onze  hospitalen belasten, want de gevaccineerde groep is vele malen groter dan de niet-gevaccineerde groep, wat dus betekent dat de grootste groep in onze samenleving – de gevaccineerden – niet alleen absoluut maar ook nog eens relatief – en dat in een zeer sterke mate – voor het minst aantal ziekenhuisopnamen zorgt. En omgekeerd: de niet gevaccineerde groep zorgt voor de zwaarste belasting.

Wordt het niet eens tijd dat al die op indivuele rechten gebaseerde individuen het groter plaatje gaan zien, en dat het in deze de samenleving moet zijn die primeert?

Covid19

Peter

6 thoughts on “Aan alle anti-vaxxers”

  1. Volledig gelijk Peter, de cijfers liegen er niet om. Maar vrijheid van keuze is natuurlijk ook heilig. Blijkbaar is er ook een link naar religie.

  2. Ook helemaal mee eens. Jammer dat er mensen zijn die het nut van vaccinatie niet inzien. Zo zijn er nochthans al veel ziektes onder controle gebracht. Je kind zal maar polio hebben. Je kunt uiteraard niet om de individuele vrijheid heen, alsook niet om de gedachte dat alle niet-gevaccineerden dan maar goed ziek moeten worden…. en dan zijn ze ook beschermd zonder dat ze het misschien willen want de ziekte doormaken doet het zelfde als de vaccinatie, alleen sterven er daarvan minder. Het is ook te hopen dat velen zich ook in Afrika zullen laten vaccineren want met een algemene 10 % van covid gevaccineerden in Afrika, zullen we het wereldwijd nooit onder controle krijgen. De redenen daarvan zijn ook een deel door anti-vaxers alhoewel onwetenheid, ontkenning en gebrek aan vaccins belangrijker zijn. De aankondiging van Staatssecretaris Kitir deze week in Dakar om vaccin productie ín Senegal te ondersteunen zal Afrika zeker ten goede komen. En nog goed nieuws: in alle corona drukte is het nieuws dat er ook een goed vaccin ontwikkeld werd tegen malaria, een beetje buiten de belangstelling gevallen. Dat is pas heel goed nieuws voor Afrika ! En dat mede door het Tropisch Instituut in Antwerpen en ook met testen hier in Gambia. Een malaria-vrij Afrika, gaan we dat nog meemaken ?

  3. “Het begrip vrijheid wordt veel te vaak ingezet als masker voor zelfzucht.” dixit Marjolein van Heemstra.

  4. Toch nog even ter verduidelijking. Ik ben geen voorstander van een individuele vrijheid die absoluut is, maar wel van een individuele vrijheid voor zo ver die de vrijheid van een ander niet aantast. En de keuzevrijheid om niet te vaccineren heeft wel degelijk repercussies op anderen, zodat die vrijheid – wat mij betreft – mag ingeperkt worden.

  5. De vrijheid was er zeker niet. Discriminatie was het. Je moest vaccineren(of je werd scheef bekeken) Je moest een masker dragen (no way out).je moest gevaccineerd zijn voor allerhande doeleinden. Je moest je laten testen.etc etc.maar ik heb mijn vrijheid behouden. Niet voor niets ben ik Fried(oum). Ik ben blij en trots dat ik volgehouden heb. En dat terwijl ik op de high peaks werkte op de pfizer locatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *