Kippenvel

Nooit gedacht dat er hier in Maleisië zoveel regen zou vallen, en nagenoeg elke dag. En ik kan me nu best voorstellen dat dit het ideale klimaat is voor palmbomen en palmolieproductie, en niet in Kigoma (Tanzania) zoals men daar placht te denken, want ginds zijn er teveel droogteperiodes.

Maar wat doet een mens zoal als hij thuis gekluisterd zit met een regengordijn voor het raam. Hij leest en hij surft … en dat in een eindeloze herhaling. Toevallig stootte ik al surfend op onderstaand clipje. En voorwaar telkens als ik het bekijk, krijg ik kippenvel. Deze jongedame zingt net zo indringend als Janis Joplin en danst net zo onbeholpen als Mick Jagger. Wat kan een artiest meer wensen?

Heb jij ook dat gevoel?

video
play-sharp-fill

Peter

2 thoughts on “Kippenvel”

  1. Het is zeker een van mijn top5. Inderdaad, overweldigend! Inmiddels is ze geëvolueerd en heeft ze wat van die heerlijke rauwheid verloren.
    Dat van die palmbomen in Maleisië en elders is innig triest. Het is een regelrechte aanslag op de biodiversiteit om onder meer Nutella-consumenten te plezieren. Ik hoop dat je op dat gebied iets kan betekenen, dat je het steentje in een kolkende rivier kan zijn.

  2. Krachtig gezongen door een prachtig kind !!! Super !!!
    Ik heb juist ….een tiental dagen …de Messiah van Haendel meegezongen bij een geweldig koor uit Meise ( Vl. Brabant) en een kamerkoor uit Hove, Cantabile…. Ook goed gebracht met een top-dirigent Michiel Haspeslagh uit Mechelen….Wel een andere genre uiteraard ! Wij verschenen wel niet op TV, maar hadden 5 concerten erop zitten…3 in Vilvoorde en 2 in Hove ( bij Antwerpen ) !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *