Happy New Year

We staan hier in het portaal van China House. A must visit place in George Town for cake lovers! Hier hebben ze wel 40 verschillende soorten cake. Maar het is razend druk en de dienster maakt ons diets dat we minstens een half uur moeten wachten voor een tafeltje van twee. Achter ons staat een groepje van 4 personen, en de oudste van het gezelschap vraagt de dienster of de tafel van zes nog vrij is. Dat blijkt zo te zijn. Vervolgens wendt ze zich tot ons en vraagt : “Would you mind sharing a table with us?” Dat is uiteraard een aanbod waarop we graag ingaan.

Vervolgens bestellen we elk apart ons ding. Ik ga voor de Tiramisu alcohol cake en een cappuccino, en Astrid kiest de Chocolate raspberry genoise samen met een gember thee. Ons tafelgezelschap is niet zo gulzig en bestelt opvallend minder maar deelt wel alles met elkaar. Ik word zelfs uitgenodigd een hap te nemen van hun Tiramisu non-alcoholic versie, zodat ik het verschil kan proeven.

We praten nog een beetje over ditjes en datjes, maar wanneer alles gedegusteerd is en wij als eerste de zaal verlaten, wacht ons bij de kassa een verrassing: alles is reeds betaald door onze tafelgenoten. Happy New Year roepen ze ons na. Only in Malaysia!

Our benefactors from Borneo

Peter

9 thoughts on “Happy New Year”

  1. Wat een mooi begin van het jaar.
    Ik ben wel verrast dat China House in George Town zich specialiseert in taartjes en cakes.
    Ik zie op de kaart dat Little India ook in George Town ligt. Jullie kunnen daar ook eens proberen zulk menselijk moment te herleven. Indiërs zijn niet bekend om taartjes en gebak maar Leslie en ik hebben meermaals van de lekkerste taartjes gegeten in een hotel in Gurgaon bij Delhi.
    Smakelijk!

  2. Zo lief! maar dit is niet alleen in Maleisië 😉 – het is ons ook overkomen in Leiden (NL) – gezellig praten met een groep – ze hadden ons al getrakteerd – na hun vertrek bleef ik nog even napraten met mijn vriendin en toen we wilden afrekenen kregen we te horen dat ze alles betaald hadden. We hebben niet kunnen bedanken- met deze moest iemand van de groep dit lezen : dank je wel!

  3. Over mensen…
    Onlangs aten wij in een pizzeria in calais. Een oude, verwaarloosde (dakloze?) man liep al even op en af, kwam dan toch in het deurgat staan en vroeg om binnen te mogen. Wij riepen discreet de dienster en stelden voor om een maaltijd voor hem te betalen. De dame zei ontroerd dat het gezelschap van een naburige tafel reeds hetzelfde voorstel had gedaan. De oude man nam plaats en genoot zichtbaar van zijn pizza. En de dienster genoot mee.

  4. Ook aan jullie een Happy New Year Peter!
    Ik dacht heel even dat jullie in Georgetown vlak hier waren, maar gaandeweg begreep ik dat het toch wat verder is, haha. Genietse van alles!

  5. Een mooi begin van het jaar! Moge de rest even verrassend, plezierig, lekker en vooral gezond zijn !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *