The Breakfast Grille

The Breakfast GrillePresenter Shazana Mokhtar

“The Breakfast Grille” is een populair radioprogramma in Maleisië. Het is elke weekdag te beluisteren tussen 8 en 8:30 op radio BFM. De opzet is vrij duidelijk: een gast wordt uitgenodigd om te komen spreken over een bepaald onderwerp. Omdat de vragen nogal vrij pittig kunnen zijn, lijkt het erop dat de gast eerder gegrild dan geïnterviewd wordt. Op vrijdag 8 september was ik aan de beurt. Het fragment valt hieronder te beluisteren.

The Breakfast Grill with Shazana Mokhtar.mp3

Afgezien van enkele versprekingen en een paar taalfouten in het Engels, was ik na afloop toch behoorlijk tevreden over het eindresultaat. Wat denk jij?

Peter

6 thoughts on “The Breakfast Grille”

  1. Wat ik er van denk, Peter? Alleen maar dat het heel goed was, zeker wat de inhoud betreft. Die enkele versprekingen en taalfouten, zijn mij niet bepaald opgevallen. Bij een volgende luisterbeurt zal ik er speciaal op letten, maar ik betwijfel of ik iets in die zin zal ontdekken. Het enige wat mij is opgevallen is je Vlaamse tong-r. Maar ja, dat is de “nature of the beast”, met de nadruk op de Engelse uitspraak van “nature” zonder r! Dus, onze “r” mag best! Wij moeten immers niet doen zoals de Engelstaligen: Napoleon schrijven en Bonaparte uitspreken.
    André.

  2. Excellent, your Excellency !
    Lang geleden dat ik je stem hoorde. Je was vroeger al heel diplomatisch in je spreken, maar je hebt dit zeker nog verbeterd, wellicht ook een goede media training. Ook, goede voorbereiding, maar vooral goede en volledige kennis ter zake ! Je stem, zacht maar diplomatisch kordaat !
    Naar de inhoud toe: je bent een woord vergeten dat ook typisch Belgisch is en dat is ‘compromis’ , had je kunnen gebruiken voor de strijd tussen FR en DE waar ze beide het licht niet gunnen in de ogen van de ander, cf zetel EU. Daarom zit Charles ook waar hij zit en hij zit daar goed. We hebben geen Dutch speaking community maar een Flemish speaking community… als vertegenwoordiger van ViW spreek ik altijd van Flemish. Moet van Jan Jambon, maar wat hij daar verder over denkt laat me koud.
    Zeer raak punt is de Academische kracht, er zullen zeker ook Gambianen daar studeren! Ik kan alleen maar toejuichen dat UG nauwer zal samenwerken met Universiteiten in KL. Vergeet ook niet, dat naast de twee uniefs in de top honderd, dat de Faculteit Diergeneeskunde van Gent al een paar jaar op de wereld wijde eerste plaats staat, Shanghai ranking of iets dergelijks. En toch zijn er te weinig dierenartsen in België… een buitenkans voor Maleisische dierenartsen ?
    Ik heb geen versprekingen gehoord of taalfouten… wel gebruik je veel ‘now’ en ‘fine’ als stopwoordjes… en de toch wel heel zachte, bijna zangerige manier waarop je ‘Belgium’ uitspreekt, dat kan iets forser ! O dierbaar België… !
    Maar overall Proficiat ! Echt gegrild ben je of was het niet, je bent helemaal klaar voor de BBC’s Hard Talk !

  3. Kort en bondig in een te volgen ritme met Vlaamse tongval i.t.t. de mitrailleur salvo’s van de interviewster in gepolijste British English. Ik meende in de -uiteraard-diplomatische antwoorden, reeds eerder gehoorde reacties te herkennen wanneer het ging over de toch wel bijzondere rol van België als klein land in de internationale instellingen. Ik ben benieuwd naar je volgende media optreden. Laat maar horen.

  4. Intussen….ondertussen een
    gevestigde waarde in diplomatiek cultureel komisch informatief vertier.
    Ik kijk uit naar de intussen….podcast als supermeerwaarde voor de intussen…blog.
    Bravo.
    Peter ( de a-diplomaat) 😁

  5. Dag Peter,
    Ik heb de uitzending maar half kunnen horen, maar ik was onder de indruk: je deed het perfect 👍 Je vertegenwoordigde niet alleen België uitstekend, maar ook de EU.

  6. Mooi gegrild maar wel gekruid geantwoord!
    Trots op zijne Excelency. Mooie uitzending, altijd onder de indruk hoe U zo informatief en diplomatisch antwoord en ons land toch trots in het middelpunt van de belangstelling brengt.
    Ik kijk al uit naar een volgend interview met U.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *