Tijdelijk terug in eigen land

Oud Justitiepaleis - GentOud Justitiepaleis - GentPredikherenlei - Gent

Tijdelijk terug in eigen land heeft een aantal voordelen. Je bemerkt meer de nieuwe trends. De brillen die mensen opzetten worden steeds groter. En de sjiekere brilmonturen dragen vaak de namen van luxueuze automerken. Alsof we daar gelukkiger van worden.  En de “millet” is ook weer helemaal terug. Je weet wel: die uit donsdekens verknipte jassen!

Maar er zijn ook een aantal veranderingen merkbaar in het medialandschap.  Op de openbare omroep heeft men het veel te eenzijdig over 7 oktober, de terroristische Hamas-beweging en het recht op zelfverdediging. Legitiem, zeer zeker, maar niet genoeg, want de Palestijnen zijn intussen verworden tot nummers, het leed gemaskeerd achter een cijfer. Maar wie kan met recht en rede nog spreken van proportionaliteit wanneer het dodenaantal aan de ene zijde het twintigvoudige van de andere zijde bedraagt? We hebben dringend nog grotere brillen nodig.

Peter

 

6 thoughts on “Tijdelijk terug in eigen land”

  1. En men zegt ook veel te weinig dat die aanslag van 7 oktober ook een gevolg is van tientallen jaren lang onderdrukking door Israël, zowel in Gaza als op de Westelijke Jordaanoever. De aanleiding van deze gruwelijke oorlog is 7 oktober, maar de oorzaak ligt bij de politiek van Israël.

  2. Israel beheerst duidelijk de politiek en de media van de USA en veel Europese landen.
    Mijn vraag: hoe functioneert dat? Wie zijn daar allemaal bij betrokken?

  3. Dag Peter,
    Weer helemaal raak : Millet en Hamas in één blog…beide bestaan ongeveer even lang, met dat verschil dat de Millet niet gevangen zat maar gewoon teloor ging. Ik herinner me dat nog…mijn moeder heeft pertinent geweigerd ons er een te kopen… Ik heb ooit wel verstaan waarom, wat met Hamas en Israël gebeurt (en dan vooral wat Netanyahu allemaal doet voor zijn ‘bedreigde volk’ zal ik nooit verstaan. De waanzin voorbij. De wederkomst van Millet, misschien niet van Hamas, maar hopelijk wel van de Palestijnen. Ik ben het met de ‘proportionaliteit’ volledig eens. Inderdaad, de VRT is huidig zeer karig geworden met nieuws van Israël vs Hamas, niet zoals in het begin. In dat begin maakte het zelfs Zelensky boos, hij kreeg niet meer genoeg aandacht…. imagine, duidelijk een goede acteur maar als President.. Nog zo een ‘proportionaliteit’. Als die geen Frequent Flyer wordt dan wordt niemand het ! En lid worden van de EU, een grotere mop heeft Von Der Leyden nog niet uit de hoed getoverd… tenzij misschien haar bocht voor Hongarije. Geen wonder dat Charles terug wil naar de ‘veilige’ Belgische politiek. Dit alles heeft met brillen weinig te maken, gewoon met verstand en ego’s.

  4. De grootste fout is gemaakt door den amerikaan in 1948. Daar blijf ik bij…Enne Israel doet nu zelf met een ander volk , wat hun ervoor aangedaan is…simpele analyse…maar volgens mij de waarheid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *