Visual storytelling

We vertrekken straks weer op post. En om mij voor te bereiden op mijn nieuwe taken, heb ik een hele week opleiding genoten. Mijn eega overigens ook. De meeste cursussen waren vrij droog, eerder technisch en/of politiek van aard, maar enkele waren veel breder dan wat je van een gevorderde diplomatenopleiding mag verwachten. Visual storytelling was er zo één.

Visual storytelling is het vertellen van een verhaal middels video. En natuurlijk wens je jouw video zo interessant mogelijk te maken voor de kijker. Welnu, daarvoor dien je een inciting incident te creëren in jouw video. Dat is een gebeurtenis of een beslissing die het begin van het verhaal vertelt. Alles wat er voor komt is achtergrond en context (background). De inciting incident is het moment dat ervoor zorgt dat er een conflict wordt veroorzaakt. This incisive moment occurs and upsets the balance of things.

Kan jij in onderstaande clip er de inciting incident uithalen? En hoewel het een leuke clip is, zou de afwikkeling van het verhaal er nog leuker kunnen uitzien. Heb jij een idee hoe dat zou kunnen?

video
play-sharp-fill

Peter

4 thoughts on “Visual storytelling”

  1. Boeiend ! Daar zou ik meer willen van weten.
    Ik doe een poging om te antwoorden op je vraag:
    Is het het moment dat de dame zegt : ‘no, it is not’ het inciting incident ?
    De tweede vraag : Moest die Islamofobe prediker nu eens veranderen van gedacht en meezingen ‘all we need is love’ ?

  2. Ik ben ook curieus. Ik denk dat het inciting incident de prediker is.
    Marleen suggereert een leuk einde maar ik denk dat het niet mogelijk is. Misschien mensen die samen handen geven en rond de mand een rondedans doen? Of dat zingen MET de islamoloog in beeld, want die lijkt op het einde wel verdwenen te zijn.
    Ik hoor het graag!

  3. Als ik dit filmpje bekijk, dan vraag ik me af of hier twee verschillende events aan elkaar werden geplakt, enerzijds de event met de islamofobe prediker en anderzijds de event met de zangers. Beide events lijken me op ingenieuze wijze door elkaar gemixt zodat het lijkt alsof het om één event gaat. De muziek wordt het bindmiddel tussen beide events. Maar is het waarheidsgetrouw? We geloven het misschien al te graag?

  4. Ha Thor, goed gevonden, maar of je stelling waar is, weet ik niet. Filmtechnisch is Marleen correct. Zij heeft de inciting incident correct aangeduid. En ook haar verdere gesuggereerde plotwending zou best wel leuk zijn, niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *