Vrienden

Vrienden: dat ben je voor het leven.

Het is meer dan 10 jaar terug dat we Hali en Claes nog hebben gezien. Beide in het kort omschreven, zij: een Somalische vrijgevochtene, zelfbewust en met een kritische blik kijkend naar het Westen; hij: een Zweedse avonturier, genietend van de vrijheid die het Afrikaanse continent hem biedt.

We kennen ze uit Kampala (Oeganda) maar intussen hebben ze een lodge in Kwale (Tanzania), zo’n 20 km noordwaarts van Tanga. De lodge heet Villa Matalai.

We reserveren een kamer per telefoon. De kleur van zijn stem is opgeslagen in de diepe registers van mijn geheugen. Het lijkt wel of we mekaar nog gisteren hebben gesproken.

Bij aankomst staat Hali ons op te wachten. Haar houding, haar spraak, haar lach, het is allemaal zo vertrouwd, alsof de tijd geen vat heeft gehad op die onzichtbare band die zich zo’n 10 jaar geleden heeft gevormd.

Vrienden: die heb je voor het leven.

Villa Matalai

Peter

5 thoughts on “Vrienden”

  1. Veel plezier daar! Tot vav ben ik in Rwanda, waar ik gisteren een fijn terugzien had met Tatiana, nu een lid van Réseau Femmes, 30 jaar geleden bij ons op Via-kamp met de scouts en gidsen. Z’on ontmoetingen zijn inderdaad van onschatbare waarde!

  2. Zo is het Peter. De warme herinneringen aan mensen die je nauw aan het hart liggen, blijven je bij alsof het gisteren was.

    Het ga jullie goed.

  3. Zo mooi verteld waar het bij vriendschap over gaat . Het voelt als thuiskomen, zijn wie je bent, zonder te oordelen of geoordeeld te worden, geborgen voelen.
    🎻😊🔥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *