België vind je overal!

Omdat een aantal afspraken onverwacht worden afgezegd en ik me in Dodoma bevind, besluit ik er het beste van te maken en begeef ik me op weg naar Hombolo, zo’n 50 km noordwaarts. De piste brengt me onmiddellijk in een ander soort Afrika, het Afrika dat we kennen uit de talloze natuurdocumentaires: magistrale landschappen doorspekt met talloze baobabs. Dit is waar ik van hou!

In Hombolo aangekomen plan ik een bezoek aan de lokale wijnmakerij  (Cetawico). Dat lijkt eenvoudig maar is het niet, want er zijn nergens plaatsborden en de bevolking spreekt alleen Swahili. Uiteindelijk vind ik na talloze rondritten de plaats waar het gebeurt: hier worden de druiven verwerkt tot de fameuze Dodomawijn. Ik word enthousiast begroet door de oenoloog van dienst. Hij stelt zich voor als Erik Schlünz, van Zuid-Afrikaanse afkomst en werkzaam voor … AB Inbev. België vind je werkelijk overal!

Peter

Road to HomboloBaobab landscapeErik Schlünz : winemaker of AB Inbev

5 thoughts on “België vind je overal!”

  1. Dag Peter,
    Baobabs, trees of life, indeed. Maar ook zij lijden onder de climate change, ironisch genoeg op een continent dat nauwelijks bijdraagt aan de broeikasgassen…
    Geniet van je verdere ontdekkingsreis, maar vergeet in al je enthusiasme voor het afrikaanse continent ook de nederlandse spelling niet !

  2. @ Geert: 95% van de wijn wordt opgekocht door Tanzanian Distilleries. En Tanzanian Distilleries is 65% in handen van Tanzanian Breweries, wat een volle dochter is van AB Inbev. Overigens was de witte basiswijn (een Chenin Blanc) van uitstekende kwaliteit. En ook de rode kon er zijn. Alleen jammer dat de wijn hier “fortified” is. Ze verprutsen het door het alcoholpercentage te verhogen.

    @ Bart: enthousiasme of enthusiasme?

  3. 🙂 ja mijn spellcheck staat op engels zo ‘enthusiasm’ (de ‘e’ kwam erbij..) – maar in dit geval ging het om het ‘enthousiast begroet worden’, maar het euvel is intussen al verholpen zie ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *